Societat 23/10/2021

Les cares de la setmana

ARA Balears
1 min
Les cares de la setmana

Natàlia Troya

L’Ajuntament de Son Servera, amb la batlessa Natàlia Troya al capdavant, ha esbucat la creu dels caiguts que hi havia a la plaça de la Tercera Edat. D’aquesta manera, el Consistori ha complert amb la Llei de memòria històrica de les Balears, atès que la creu forma part del Cens de símbols, llegendes i mencions del bàndol franquista de la Guerra Civil i la dictadura que s’han d’eliminar. Fer-ho és fer un pas més endavant per garantir el dret a la reparació cap a les víctimes del franquisme.

Paloma Martín

Paloma Martín centrat la seva tesi doctoral en les circumstàncies que duen els homes a pagar per tenir sexe, a partir d’entrevistes a illencs que ho fan i no ho fan. La investigadora indaga un tema encara invisibilitzat i objecte de poques recerques a l’Estat. Fer estudis en aquest sentit és important perquè contribueixen a entendre les condicions estructurals que duen els homes a acudir a la prostitució, de la qual es desprenen problemes greus com el tràfic de persones i l’explotació sexual.

Pere Aragonès

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, s’ha reunit amb la presidenta Armengol al Principat. Durant la compareixença posterior a la reunió, Aragonès s’ha dirigit a Armengol anomenant-la presidenta “de les Illes Balears i Pitiüses.” Segurament ha estat un lapsus linguae, però ha cridat l’atenció dels oients fent servir una nomenclatura que no existeix. Així i tot, la presidenta Armengol no l’ha corregit en cap moment.

stats