Societat 14/08/2018

Ona Carbonell i Samantha Vallejo s'uneixen a Menorca a favor de l'Ecoday

La iniciativa, que s'ha escenificat a la platja del Grau, de Maó, té com a objectiu mantenir un entorn natural molt més net

Iván Martín
1 min
La platja d'Es Grau ha estat l'escenari escollit per iniciar la segona edició del projecte.

MaóL'empresària, xef i jurat del programa de televisió "MasterChef", Samantha Vallejo Nájera ha impulsat per segon any consecutiu la iniciativa Ecoday, un esdeveniment de caràcter mediambiental que té com a objectiu mantenir un entorn natural molt més net. Vallejo Nájera hi ha participat des de Menorca, on estiueja des de fa anys. Enguany, la platja elegida per a la recollida de residus ha estat es Grau, a Maó.

La popular xef s'ha mostrat "molt satisfeta" de tornar a impulsar la iniciativa i ha destacat "la importància del reciclatge, com una primera passa. Tot i que Ecoday se celebra només un dia, aquest acte de recollida s'hauria de fer durant tot l'any". L'empresària també ha comentat que "hem cregut oportú fer-la a mitjan agost per l'elevat nombre de persones que fa vacances i que pot contribuir a solucionar la problemàtica".

A més, Ecoday ha comptat amb el suport de la capitana de l'equip espanyol de natació sincronitzada, Ona Carbonell, que també estiueja a l'illa. La catalana ha qualificat la iniciativa de "preciosa i meravellosa", i confia que tota la societat "sigui conscient per resoldre aquest conflicte que ens afecta a tots i per aquest motiu és important que hi participin des dels més petits de la casa fins als avis". La intenció d'Ecoday és que tothom surti al carrer a recollir tot tipus de residus per reciclar-los posteriorment. Per donar visibilitat es demana als participants que pengin fotos a les xarxes socials amb el 'hashtag' seguit de la paraula Ecoday i tancant amb el símbol del reciclatge.

stats