Turisme
Societat 12/03/2023

Capdepera esbucarà l’antic edifici del Tucán al novembre

L’espai situat al centre de Cala Rajada serà una plaça enjardinada i un aparcament en superfície

2 min
Capdepera comprà aquest solar, ocupat per l’obra paralitzada, al desembre.

PalmaL’Ajuntament de Capdepera enderrocarà el buc que ocupa l’antic solar de l’hostal Tucán al novembre, un cop hagi passat la temporada turística i l’Ajuntament hagi signat el conveni amb el Consell. Amb un pressupost de gairebé 900.000 euros, el Govern municipal convertirà aquest espai en una plaça amb jocs infantils i un aparcament en superfície per a 32 vehicles. Més de 700.000 euros del pressupost provenen de la Borsa d’Allotjaments Turístics del Consell de Mallorca.

“L’any 2011, de tot d’una que era batle, vàrem intentar comprar aquest solar, però la propietat en demanava 4 milions. No va ser fins l’any passat que rebaixaren a 2,1 milions d’euros. Ara, el finançament de la Borsa d’Allotjaments Turístics ens permeten convertir el solar en un espai lliure públic del centre de Cala Rajada”, comenta Rafel Fernández, batle de Capdepera.

Mala imatge per als visitants

Segons la presidenta de l’Associació Hotelera de Cala Rajada, Maria Antònia Moll, “aquesta és una inversió molt important per a Cala Rajada, perquè fa més de deu anys que aquest buc inacabat ofereix mala imatge als visitants”.

“Es dona la circumstància que el buc, de grans dimensions, està just devora l’església. Un cop l’esbuquin, l’església tindrà una plaça davant i una altra darrere. Aquesta és la zona de pas que utilitzen tots els turistes per anar dels hotels de Cala Agulla al centre”, comenta Moll, que presideix l’associació hotelera d’ençà de fa pocs mesos.

L’obra de condicionament del passeig de Cala Lliteres és una altra de les actuacions finançades al municipi amb el pressupost de la Borsa d’Allotjaments Turístics. Amb un pressupost també de gairebé 900.000 euros, se’n reformarà el paviment, s’arreglarà la paret seca i també es canviarà el mobiliari urbà.u

stats