Consell de Mallorca
Societat 04/10/2023

La cap de gabinet d'Habitatge dimiteix per incompatibilitats del càrrec

Sánchez continuarà en el càrrec de consellera insular

ARA Balears
1 min
Façana del Consell de Mallorca

PalmaLa cap de gabinet de la Conselleria d'Habitatge, Territori i Mobilitat, Raquel Sánchez, ha dimitit d'aquest càrrec, segons ha informat l'Executiu, després que s'hagi vist envoltada en una polèmica per haver-lo combinat amb el càrrec de consellera al Consell de Mallorca, que és incompatible segons la llei de consells insulars. Així i tot, Sánchez continuarà en el càrrec de consellera insular.

Aquest dimecres, el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, havia indicat que s'estava "estudiant" la possible incompatibilitat de Sánchez, que ocupava ambdós càrrecs, el de consellera insular i el de cap de gabinet de la Conselleria d'Habitatge, Territori i Mobilitat. A més, Galmés ha assegurat el seu compromís amb el compliment de la legalitat, ja que fins ara no els havien comunicat cap tipus d'incompatibilitat.

Davant la situació, els portaveus del PSIB i MÉS per Mallorca, Iago Negueruela i Lluís Apesteguia, respectivament, han demanat la renúncia o cessament per incompatibilitat de Sánchez. Negueruela ha assenyalat que el Govern incorre "en incompliments en sèrie de la llei", mentre que Apesteguia s'ha mostrat sorprès: "De vegades, pots pensar que algú s'ha despistat, de bona fe, però en aquest cas la llei ho diu clarament. La Conselleria s'ha de replantejar la lectura de la legislació vigent".

stats