Societat 22/02/2019

El solar de Can Domenge albergarà 244 habitatges socials nous

El Consell de Mallorca ha cedit a través d'un conveni un terreny de 32.000 metres quadrats

Ara Balears
1 min
El solar de Can Domenge albergarà 244 habitatges socials nous

PalmaEl solar de Can Domenge de Palma acollirà 244 nous habitatges de lloguer social, segons el conveni que han signat aquest divendres el Consell de Mallorca, propietari del terreny de 32.000 metres quadrats, i el Govern.

A la signatura del document, que s'ha fet al Consolat de Mar, han assistit la presidenta Francina Armengol, el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, el batle de Palma, Antoni Noguera, i el president de la institució insular, Miquel Ensenyat.

Armengol ha assenyalat que només a Palma, "l'Ibavi gestiona mil habitatges de protecció oficial, una xifra considerable, que ara es veurà ampliada amb la firma d'aquest conveni".

El conseller de Territori no ha pogut especificar quan començaran les obres. "El primer pas correspondrà a l'Ajuntament de Palma, que haurà de procedir al canvi d'ús dels terrenys", ha assenyalat.

Per part seva, el president del Consell, Miquel Ensenyat, ha recordat la corrupció que hi va haver en relació amb Can Domenge fa uns anys, "on va haver-hi corrupció, ara hi haurà habitatge social", ha dit. Un fet que, en l'opinió de Noguera, suposa "revertir les prioritats" respecte de l'anterior legislatura, atès que el Partit Popular "va vendre uns solars de l'Ibavi per construir un hotel de cinc estrelles", ha explicat el batle.

La zona cedida està ubicada entre el carrer de l'Uruguai, el poliesportiu Sant Ferran, el camí de Ca l'Ardiaca, el Velòdrom Illes Balears i la Llar de la Joventut. A més, els nous habitatges seran gestionats per l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (Imas).

stats