'Sí a la llengua!'
Societat 01/12/2023

Calvià acull la presentació de la campanya de l'OCB 'Sí a la llengua!'

Prop de 200 persones han assistit a l'acte d'aquest dijous

ARA Balears
2 min
El teatre Sa Societat ha acollit aquest dijous l'acte 'Sí a la llengua!'

PalmaEl teatre de Sa Societat de Calvià ha acollit aquest dijous la presentació de la campanya 'Sí a la llengua!'. L'acte, organitzat per l'Obra Cultural Balear, té com a objectiu sumar esforços en la defensa del català arran de les polítiques contra la llengua per part del PP i Vox. La presentació ha comptat amb la participació de prop de 200 persones, entre elles l'exconseller de Turisme, Iago Negueruela; l'exbatle de Palma, José Hila, i el diputat autonòmic, Vicenç Vidal.

El diputat autonòmic, Vicenç Vidal

El sus de l'acte ha anat a càrrec del president de l'OCB de Calvià i Cathy Sweeney, membre de la delegació. Ambdós han lamentat que l'Ajuntament calvianer hagi aprovat un nou reglament municipal per a l'ús de les llengües oficials de l'Ajuntament, que "no s'ajusta a la legalitat vigent". També hi han participat el psiquiatre i professor de la UIB Miquel Roca; la directora del CEIP Ses Rotes Velles i presidenta de l'Associació de CEIP, Joana Maria Mas, i el professor i membre del Col·lectiu d'Investigadors de Memòria Històrica Manuel Suárez.

El president de l'OCB, Joan Miralles i l'ex-batle de Palma, José Hila

Per la seva banda, el professor de Dret Penal de la UIB i membre de la Junta Directiva de l'OCB Antoni Llabrés ha apuntat que l'entitat no permetrà "cap agressió cap al català". Finalment, el president de l'entitat, Joan Miralles, ha assegurat que l'OCB "mantindrà el compromís amb tots els qui estimen la llengua, la cultura i el país". Per la seva banda, la formació Ximbomba Atòmica ha estat el'encarregada de musicar l'acte.

El president de l'OCB de Calvià
Prop de 200 persones han assistit a l'acte
El grup Ximbomba Atòmica han musicat l'acte
stats