Cabaret Pop

La cadireta infantil de Bertín Osborne

El seient del suposat fill del cantant de 'Como un vagabundo' ha acaparat l'atenció mediàtica rosa espanyola en una setmana marcada internacionalment per la psoriasi de Kim Kardashian

5 min
Bertín Osborne

BarcelonaLes tètriques declaracions que va fer Bertín Osborne quan va néixer el seu suposat setè fill no van ser ni de bon tros el darrer esperpent en relació a la seva renovada paternitat. Tres dies després que nasqués la criatura, Osborne va fer servir tot el saber i sensibilitat que ha acumulat al llarg dels seus 69 anys de vida per concedir una entrevista a ¡Hola! en la qual explicava que havia decidit que no volia ser pare. "He decidit que no vull ser pare", va dir a la sempre generosa revista de la salutació.

Més enllà d'aprofitar comercialment les particulars circumstàncies en què ha arribat al món el seu suposat fill, molestava al gran públic sobretot aleshores el lamentable verb que havia fet servir per posicionar-se respecte a la seva paternitat: el verb ser. No havia entès aleshores –ni ben segur encara ara a pesar de l'onada d'indignació popular que va aixecar l'entrevista– que, ser pare o no, es pot decidir, però abans de practicar sexe. Després ja no. O, almenys, no tan fàcilment. Més enllà de la tristesa que també va deure sentir la dona que ha engendrat un fill amb ell després de llegir allò, l'entrevista resultava especialment miserable per a la criatura, que per poc que l'alfabetitzin de gran podrà llegir a l'hemeroteca que tres dies després de néixer el seu pare va preferir passar l'estona amb una revista abans que amb ell i que, a sobre, ho va fer per proclamar que no tenia ni pretenia demostrar cap afecte al petit, del qual es desentenia afectivament sense vergonya. O pitjor encara: amb orgull. Prou orgull per aparèixer explicant-ho en una portada.

Aquell despropòsit que hauria d'estar tipificat com a delicte contra la integritat moral d'una criatura indefensa de la qual es va vantar públicament que no pensava atendre més enllà del vessant econòmic –"si es confirma que és meu"...– ha desembocat en un vodevil ininterromput des d'aleshores als mass media espanyols. Els més progres s'hi fixen perquè criticar Osborne sempre els aporta visites i satisfacció, i els més conservadors perquè Osborne és de casa i no se'l pot desatendre. En tots dos casos, però, la darrera prioritat dels editors és el benestar del nen "ni buscat ni desitjat" que Osborne ha tingut amb l'empresària Gabriela Guillén, que ja s'ha convertit en un personatge de primer ordre a Espanya a pesar que no està traient tot el suc que hauria pogut treure a aquesta indesitjable situació.

Nou –i freaky– lliurament

Tan fort és el hype sobre tota aquesta qüestió que aquesta setmana ha estat marcada informativament pel robatori de la cadireta de seguretat del nen al cotxe de la seva mare. A Telecinco van donar detalls sobre aquest succés i, en comptes de canviar de tema ràpidament en veure que era una minúcia, van seguir aprofundint-hi fins que en un punt àlgid del deliri mediàtic algú va posar sobre la taula que potser aquella cadireta havia estat robada de l'aparcament de Guillén perquè algú la volia utilitzar per buscar-hi restes biològiques que servissin per esbrinar la incerta paternitat d'Osborne. "La meva teoria és que l'hi han robat per conèixer la paternitat que tant està esperant la gent", va dir en directe Raquel Arias, una amiga de Guillén que ara ha trobat feina de col·laboradora televisiva. Evidentment, l'enrenou que han generat aquestes declaracions en la rosaesfera kitsch espanyola ha estat de 10 sobre 10 en l'escala de Richter.

En arribar aquestes elucubracions a les orelles del pare - no pare de la criatura, aquest no s'ha pogut resistir a una mica de protagonisme extra sobre la qüestió, que capitalitza a través d'Instagram, on el segueixen gairebé mig milió d'éssers presumptament humans, als quals ven els seus vins, la seva música i, fins i tot, la seva colònia, la qual no em vull ni imaginar de què fa olor. A la xarxa de Mark Zuckerberg, Osborne ha dit a través d'un vídeo que estava al·lucinant amb la imaginació que corre pels platós de televisió. "M'acabo d'assabentar del que li ha passat a la Gabriela al cotxe, que li han trencat el vidre i li han robat la cadireta del nen que hi tenia", explica Osborne, que acaba de ser avi –no ho dic per haver tingut un fill a la seva edat, eh, no siguin malpensats...– perquè la seva filla Claudia va tenir una nena la setmana passada. "M'han dit també que hi ha un alienígena o dos que han dit que si jo hi tinc alguna cosa a veure pel tema de l'ADN. A veure, deixeu de fumar aquestes coses dolentes que fumeu, canvieu de camell. ¿Com es poden dir aquestes bestieses? ¿Estem tots bojos o què? Com diu el meu amic Carlos Herrera, en aquest país ja no hi cap ni un tonto més", ha exclamat el cantant de ranxeres, patriota declarat d'Espanya però no de la seva gent, a la qual ara sabem que considera obertament "tonta" de forma majoritària.

El robatori d'aquesta cadireta, que ja ha estat denunciat a la policia per la mare "del nen" –la fórmula que fa servir Osborne al vídeo per referir-se al seu probable fill–, potser donarà molt més de si, ja que ara segur que algun guionista de Mediaset està buscant l'objecte a Wallapop per –aprofitant l'ocurrència– fer-li proves d'ADN en directe en algun programa. Mentrestant, només ens queda pregar perquè quan "el nen" sigui gran ja no existeixi el dret a la informació ni Google ni res, perquè com vegi el circ parental, social i mediàtic que es va generar al seu voltant potser la primera comunió la farà a Supervivientes... O a la López Ibor.

Per cert, que tampoc es pensin vostès que fora de les Espanyes la cosa va gaire millor. Aquesta setmana ha estat notícia que Kim Kardashian té psoriasi, cosa que sabem des del 2010. Alguns mitjans fins i tot li han dedicat fotonotícies amb carrusels d'imatges que deixaven constància de totes i cadascuna de les taques que li havia deixat l'últim brot de la malaltia. També han repassat els remeis que l'estrella d'Instagram ha fet servir per intentar curar-se. Un hauria estat acudir als mèdiums. "M'encanten els mèdiums, hi estic obsessionada. Qualsevol que em conegui sabrà que adoro connectar-me amb el món espiritual per poder esbrinar qualsevol cosa sobre la meva psoriasi i com solucionar-la", han recordat alguns mitjans sobre una explicació que va donar el 2017. "He anat explorant cada òrgan del teu cos, buscant el problema. En el teu cas, definitivament és el fetge. Tens uns nivells molt alts de coure, que és una dermotoxina, cosa que es tradueix en verí que flota fins a la pell", va dir el mèdium Anthony William a la celebrity després d'explorar-la, en vista dels escassos resultats, amb els ulls tancats i la llum apagada, ja que, set anys després, Kardashian segueix tenint psoriasi. Com era d'esperar.

Kim Kardashian anant a veur el seu mèdium

Hi ha molta gent que diu que la premsa rosa no serveix per a res, però sincerament em sembla una aproximació molt miop. Si cada cop que llegeixes una cosa fas el contrari que fa el famós o famosa, segur que estaràs fent el més correcte amb tu mateix i amb la resta de persones. Els casos de Kardashian i Osborne –per aquest ordre!– així ho demostren.

stats