Societat 13/11/2021

Cabrera acull una investigació sobre el captiveri de presoners francesos a l'illa

Un equip d'arqueòlegs es troba a l'arxipèlag en una primera missió d'exploració

ARA Balears
1 min
Els investigadors ja han descobert la presència d'artefactes diversos, especialment botons d'uniforme.

PalmaUn equip format per dotze investigadors de l'Institut Nacional de Recerca Arqueològica Preventiva (INRAP) i del col·lectiu AASCAR es troba al Parc Nacional de Cabrera fent una primera missió d'exploració sobre el captiveri de presoners francesos a l'illa a principi del segle XIX.

Segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient i Territori, la direcció del Parc Nacional i el departament de Patrimoni del Consell de Mallorca han donat suport a l'organització d'una investigació sense precedents que s'ha centrat, primerament, al lloc del cementeri, una profunda vall rocosa coberta de vegetació densa, batejat pels captius com a "vall de la Mort".

Dos dels sis campaments establerts al voltant del port natural també són objecte de recerca de superfície (amb diferents mètodes de detecció). En aquest sentit, l'equip ja ha descobert la presència d'artefactes diversos, especialment botons d'uniforme, ha destacat Medi Ambient.

La missió s'emmarca en el projecte 'Any Napoleó 2021'. El comitè científic reuneix historiadors de la Fondation Napoléon i del Departament d'Història de la Defensa.

El Govern ha explicat que entre el 1809 i el 1814, més de 12.000 soldats napoleònics, capturats per l'exèrcit espanyol després de la batalla de Bailén, van ser deportats a Cabrera. Pocs d'ells van sobreviure a cinc anys de captivitat.

stats