Societat 30/09/2020

Comencen les obres de la cotxera de la nova xarxa de busos del TIB a Artà

El Govern espera que el servei a la zona Llevant-Migjorn s'incrementi un 39,5%

Ara Balears
1 min
Un autobús TIB a l'estació intermodal de Palma.

PalmaAquest dimecres han començat les obres de la cotxera de la nova xarxa de busos de Transport de les Illes Balears (TIB) a Artà. El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, i la presidenta del Govern, Francina Armengol, s'han traslladat fins al municipi per posar-ne la primera pedra. A l'acte també hi han assistit el batle d'Artà, Manolo Galán, i el director general de Mobilitat i Transport Terrestre, Jaume Mateu, segons indica el Govern en un nota.

Armengol ha destacat el nou model de transport públic, amb el qual Mallorca "serà una illa capdavantera en tansport públic per carretera" i també "n'

Aquesta cotxera, que suposa un cost de 894.117,63 euros, tindrà la capacitat d'allotjar 26 autobusos i 21 turismes per als treballadors, també tindrà un sortidor de càrrega ràpida de gas natural comprimit i un túnel de neteja, entre altres coses. S'espera que la construcció acabi a final d'any, segons apunta el Govern en una nota.

"És un projecte llarg, en el qual hem fet feina durant cinc anys, i que ha suposat grans esforços per la rigorositat amb què s'ha treballat", ha explicat Pons, qui ha assenyalat que aquest model de transport tindrà una "qualitat de servei difícil de trobar actualment a Europa". Entre les millores destaquen les dues línies que connectaran el Llevant i el Migjorn amb Palma, la millora de la connectivitat amb l'aeroport amb dues línies i una millor connexió amb la zona del Pla de Mallorca.

stats