Polèmica
Societat 24/04/2024

Els vaixells de l'exercici internacional de guerra de mines arriben aquest dijous a Maó

Més de 500 efectius acudiran a l'illa per fer aquesta activitat, que organitza anualment l'Armada

ARA Balears
1 min
Estació Naval de Maó.

PalmaEls vaixells espanyols i internacionals que a partir del cap de setmana i fins dia 9 de maig participaran en l'exercici multinacional avançat Minnex 24, començaran a arribar aquest dijous a l'Estació Naval de Maó. Segons ha informat el Ministeri de Defensa i ha recollit Efe, més de 500 efectius procedents d'Espanya, Bèlgica, els Estats Units, Romania i altres països acudiran a l'illa en aquest exercici, que anualment lidera i organitza l'Armada.

L'anunci d'aquest exercici ha reactivat la mobilització de grups antibel·licistes contra la utilització de l'illa com a base d'operacions de l'OTAN a la Mediterrània. De fet, Defensa ha cancel·lat les jornades de portes obertes que havia programat a Maó per apropar el contingent a la població, al·legant "circumstàncies sobrevingudes".

D'altra banda, divendres tindrà lloc l'acte d'arriada solemne a bord del vaixell insígnia Relámpago, que marcarà l'inici formal de les operacions. Després de la primera setmana d'exercicis, està previst que l'agrupació recali del 3 al 5 de maig a l'Estació Naval de Portopí, a Palma, on els dies 9 i 10 se celebrarà l'acte commemoratiu del 50è aniversari del Sector Naval de les Balears.

La força naval que arribarà a les Illes té sofisticats sistemes de detecció submarina i bussejadors especialitzats en guerra de mines, a més de robots autònoms submarins que complementen les capacitats dels caçamines.

stats