Pla pilot
Societat 20/04/2024

El BOIB publica el Pla pilot d'elecció de llengua a les escoles

El pla s'aplicarà de manera progressiva a partir del curs 2024-2025 fins al curs 2027-2028

ARA Balears
1 min
Una aula en una imatge d'arxiu.

PalmaEl BOIB ha publicat aquest dissabte la Resolució del conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, per la qual s'aprova el Pla pilot voluntari de lliure elecció de llengua a partir del curs que ve. El pla s'aplicarà de manera progressiva a partir del curs 2024-2025 fins al curs 2027-2028 als centres educatius que s'hi adhereixin de manera voluntària i pretén que en finalitzar l'etapa d'ensenyament obligatori tots els alumnes siguin competents en l'ús del català i el castellà.

Els centres de Primària tenen 30 dies hàbils a partir de dilluns per presentar-hi les seves sol·licituds. Els públics i concertats que sol·licitin la participació hauran d'aportar el certificat en el qual consti l'aprovació del claustre dels aspectes educatius de la proposta, i els públics, a més, el certificat d'aprovació del Consell Escolar del centre per majoria de dos terços de la proposta presentada.

Els centres que hi vulguin participar hauran de complir un requisit d'idoneïtat de les instal·lacions, d'adequació de les mesures organitzatives i metodològiques i tenir un nombre mínim d'alumnes, d'un 20% de l'alumne matriculat en els grups de cada nivell i etapa. Si el grup és reduït, es requereix un mínim de cinc alumnes per grup.

El pla, segons recull la resolució, i segons ha reiterat en diverses ocasions el conseller Vera, és voluntari, es basa en el respecte a l'autonomia de centre i preveu la dotació de mitjans addicionals. La resolució insta els centres a informar les famílies de la proposta elaborada pel centre i, periòdicament, de la seva implantació i evolució, com també a avaluar-ne internament l'aplicació.

stats