Societat 14/05/2021

“Vaig en bicicleta cada dia al Palau de Justícia des de Son Sardina”

El president del TSJIB, Carlos Gómez, explica com serà la seva setmana

2 min
Carlos Gómez

PalmaNormalment tenir planejat el que faré durant la setmana em ve determinat per la feina, així que de dilluns a divendres vaig a treballar i els caps de setmana els tenc lliures per anar a caminar i estar amb la família. Cada setmana tenc un dia de deliberació al Tribunal Superior de Justícia i després cada dues setmanes tenc sala de govern. A banda d’això, tenc reunions i també he de fer les meves sentències. Per tant, en part sí i en part no està planejat. La presidència el Tribunal té un component de gestió i això fa que hi hagi moltes coses inesperades i que un no sàpiga ben bé que passarà durant el dia.

El primer que faig cada dia quan m’aixec és fer una mica de gimnàstica per evitar mals d’esquena i altres problemes que venen amb l’edat. Després, com que tenc la sort de viure a Son Sardina, agaf la bicicleta i vaig cap al Palau de Justícia a fer feina, que és el que més hores em sol ocupar entre setmana. Tot i que de dilluns a divendres solc tenir poc temps lliure per l’oci, el fet d’anar i tornar de la feina en bicicleta en certa manera ho és, perquè com que estic a cinc quilòmetres del centre de Palma, m’ho prenc com si fos una excursió, no anar a treballar.

Els horabaixes vaig cap a casa i continuu fent feina des d’allà unes hores més. A més, dos dies a la setmana vaig a classes d’alemany. Això ho faig des de fa molts d’anys. Encara que no arrib a saber ben bé alemany, és un idioma que m’agrada i per això continuu aprenent-lo. Per altra banda, quan som a casa i acab de treballar llegesc una estona, normalment abans d’anar a sopar. Fins i tot, el vespre si em despert. Ara llegesc un llibre de dret internacional públic. Es diu Els drets humans en perspectiva històrica i està escrit pel catedràtic Carlos Fernández. També, al mateix temps, llegesc un llibre de la filòloga anglesa Karen Armstrong que es diu L’art perdut de les escriptures. Tracta de com es van confeccionar els llibres bàsics de les tres religions més importants del món; és a dir, la Bíblia, els llibres sagrats indis –com el Mahabharata i el Ramayana– i tota la doctrina de Confuci.

Abans d’anar al llit també hi ha vegades que mir una sèrie. Ara en miram una que es diu New Amsterdam, que és sobre hospitals. M’agrada sobretot perquè els capítols solen acabar bé i no et fa passar pena després per anar a dormir. I, si no, altres dies el que faig és mirar un poc la televisió perquè és una manera de desconnectar dels problemes. Molt sovint m’acab quedant adormit davant el que estic mirant i després vaig al llit. Malgrat que la major part del meu temps d’entre setmana sigui fer feina, és una cosa que m’agrada. Després, els caps de setmana els aprofitam per anar a una casa familiar que tenim al terme municipal de Son Servera. Allà, per exemple, veim la meva filla, que està esperant una filleta. Aviat seré padrí i això també em fa il·lusió.

stats