Societat 06/10/2020

Els alumnes de les Balears podran demanar l'ajuda per a menjador des d'aquest dimecres fins al 21 d'octubre

Hi poden accedir les famílies amb rendes baixes o en situació vulnerable pel covid-19

Ara Balears
2 min
A les Balears hi ha 185 centres públics amb servei de menjador

PalmaEls alumnes dels centres educatius de les Balears podran demanar les ajudes per a menjador del curs 2020-2021 des d'aquest dimecres, dia 7 de setembre, fins dia 21 d'octubre. Poden accedir a aquests ajuts les famílies amb rendes baixes o en situació vulnerable a causa del coronavirus, com, per exemple, les que estiguin afectades per un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO), atur o renda mínima. Aquesta resolució, que s'ha publicat aquest dimarts al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), també preveu que un alumne amb situació vulnerable, i que s'ha incorporat tard, pugui sol·licitar aquesta ajuda fins el mes d'abril del 2021.

Segons recull Efe, a les Balears hi ha 185 centres públics amb servei de menjador: 149 a Mallorca, 13 a Menorca i 23 a Eivissa i Formentera. Durant aquest curs, els centres disposaran de 190 monitors de menjador addicionals per complir les mesures de seguretat, que suposaran una inversió de més d'un milió d'euros.

Per a les ajudes d'aquest any s'ha tingut en compte l'especial situació socioeconòmica creada per la pandèmia. S'ha doblat la dotació de les beques, fins a set milions d'euros, i se n'han modificat els requisits. Cal recordar que per accedir a aquestes beques, a les convocatòries passades es tenia en compte la renda de l'any anterior, però aquest any això s'ha modificat. Les famílies podran accedir-hi per aquesta via i per una nova, que consisteix a acreditar que es té una situació laboral transitòria com a única font d'ingressos en el moment de la sol·licitud.

A més, si per circumstàncies sobrevingudes se suspenen les classes o el servei de menjador, el centre ha d'abonar la quantitat diària pertinent dels dies de suspensió del servei al compte bancari facilitat per la família. Aquestes beques es dirigeixen als alumnes de centres públics, concertats i de primer cercle d'Educació Infantil de la xarxa pública o de la complementària que siguin usuaris del servei de menjador durant el curs 2020-2021.

stats