Emergència
Societat 08/08/2023

El Banc de Sang fa una crida davant de l'elevada demanda entre pacients joves

Només disposen de 157 unitats de sang de tipus 0+ i 51 de tipus -0, que equival a cobrir la demanda sanguínia d'"a penes un dia"

ARA Balears
1 min
Mostres de sang

PalmaEl Banc de Sang de les Illes Balears ha titllat de "moment crític" l'elevada demanda als hospitals de components sanguinis els "últims dies", especialment entre pacients joves. Actualment, només disposen de 157 unitats de sang de tipus 0+ i 51 de tipus -0, cosa que equival a cobrir la demanda sanguínia d'"a penes un dia".

Segons ha informat el Banc aquest dimarts en un comunicat recollit per Europa Press, aquestes unitats són "essencials" per atendre situacions d'emergència i pacients amb malalties cròniques que depenen de les transfusions per viure. Per això, l'entitat pública ha convidat totes aquelles persones sanes entre 18 i 65 anys, que resideixin o que estiguin de vacances a les Illes, a acudir a donar sang, i "contribuir a salvar vides". I és que "una sola donació pot salvar tres vides", han remarcat.

El Banc de Sang i Teixits de les Balears està ubicat al carrer de Rosselló i Caçador, 20 (Palma), i el seu horari és de 8 a 20.30 hores de dilluns a divendres, i de 9 a 13.30 hores els dissabtes. A més, disposa de diferents llocs de donació a les diferents illes, que es poden consultar a la seva pàgina web.

stats