Temperatura per sobre de la normalitat
Societat 29/01/2024

Les Balears tornaran a tenir una setmana amb una temperatura per sobre de la normalitat de gener

Els termòmetres poden arribar fins als 20 graus

ARA Balears
2 min
El sol torna a brillar a les Illes aquest dimecres

PalmaLes Balears tornaran a tenir un temps anticiclònic durant la darrera setmana de gener. Malgrat tot, segons l'Aemet la temperatura serà "lleugerament" més suau que la setmana passada, quan es va arribar a rècords, "però continuarà per sobre de la normalitat de gener".

Així ho ha explicat aquest dilluns la delegada de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a les Balears, María José Guerrero, qui ha detallat que les temperatures màximes podrien assolir els 20 °C aquests dies, encara que en general rondaran els 16 °C i els 18 °C. D'altra banda, les temperatures mínimes seran encara altes aquesta pròxima nit, entre els 10 °C i els 12 °C, i la resta de la setmana variaran entre els 4 °C i els 10 °C.

"És una setmana bastant tranquil·la", ha insistit Guerrero, qui ha explicat que els valors normals per a aquesta època de l'any són 15 °C de màxima i 6 °C de mínima. Quant al vent, serà de llevant fins dimecres i dijous començarà a canviar a component oest. Divendres, a Menorca, el vent serà de nord i podria tenir algun interval fort. A més, la delegada ha indicat que la matinada de dia 1 podria haver-hi boira i que, en general, la setmana viurà una alternança de núvols i clars, "que tendirà a pocs núvols".

Mapa de mínimes

L'Aemet ha publicat aquest dilluns a la xarxa social X el mapa de temperatures mínimes aconseguides aquesta nit. Escorca és l'estació que ha registrat el termòmetre més fred, amb 1 °C. La segueixen, a Mallorca, Alfàbia (6 °C); Port de Sóller (9 °C); Lluc i Andratx (10 °C); Banyalbufar (11 °C); Muro, Sineu, Palma Universitat, sa Pobla, Aeroport de Palma, Port de Pollença, Porreres i Llucmajor (12 °C); Binissalem, Petra, Llucmajor Cap Blanc, Santa Maria, Artà, Calvià, Colònia de Sant Pere i Manacor (13 °C), i Pollença i Campos (14 °C).

En el cas de Menorca, les mínimes han estat d'11 °C a l'estació de Cala Galdana; 12 °C a Ciutadella, Aeroport i es Mercadal, i 14 °C a la Mola. A les Pitiüses, els termòmetres més baixos s'han registrat, aquesta nit, a Sant Antoni (10 °C); Sant Joan (12 °C); Eivissa i Formentera (14 °C) i a l'Aeroport d'Eivissa (15 °C).

stats