Habitatge
Societat 11/12/2023

Les Balears, el territori més car per comprar un habitatge de segona mà durant el novembre

El preu mitjà per metre quadrat s'ha situat en 3.810 euros, segons el darrer informe sobre els preus d'habitatge d''Hogaria.net'

ARA Balears
1 min
Balears és la Comunitat Autònoma on l'esforç per comprar un habitatge ha augmentat en l'última dècada: un 17,2%

PalmaLes Balears van ser el territori més car per comprar un habitatge de segona mà durant el passat mes de novembre. Així, el preu mitjà per metre quadrat s'ha situat en 3.810 euros, segons el darrer informe sobre els preus d'habitatge d'Hogaria.net. En el conjunt de l'Estat, el preu de l'habitatge usat en venda va augmentar un 0,2% durant el mes de novembre. En el conjunt d'Espanya, el preu de l'habitatge usat en venda va pujar un 0,2% respecte del mes anterior i la taxa interanual es va situar en un 4,7%, per la qual cosa el preu mitjà del metre quadrat de l'habitatge usat en venda es va situar en 1.874 euros.

D'aquesta manera, durant el mes de novembre, 35 províncies van registrar preus més alts que el mes anterior, per la qual cosa l'esperat ajustament del preu de l'habitatge usat s'està allargant més del previst i encara s'allargarà més a causa de la disminució de l'oferta, tant de segona mà com d'obra nova, ja que aquesta última continua sota mínims. Així, des del portal immobiliari han apuntat que "esperen" que els ajustaments arribin durant els primers mesos de 2024, ja que les caigudes en les compravendes i les pujades de tipus d'interès començaran a traslladar-se als preus, encara que tampoc esperen "grans variacions".

Les províncies espanyoles en les quals més va descendir el preu de l'habitatge durant el mes de novembre van ser: Almeria (-0,7%), Saragossa (-0,6%), Navarra (-0,6%) i Lleida (-0,5%) Per contra, les províncies que més van pujar de preu van ser: Santa Cruz de Tenerife (+1,1%), Salamanca (+1%), Burgos (+0,8%), la Rioja (+0,8%) i Múrcia (+0,7%).

stats