Societat 21/05/2021

Les Balears són la comunitat amb menys obesitat i sobrepès de l'Estat

ARA Balears
1 min
Gent amb mascareta caminant pel centre de Palma.

PalmaLes Illes Balears són la comunitat amb la menor taxa d'obesitat i sobrepès de tot l'Estat, amb un 11,7% de la població, segons ha informat Europa Press a partir de l'Estudi Nutricional de la Població Espanyola (ENPE). Si es miren les dades en l'àmbit estatal, més del 53% dels espanyols pateix obesitat o sobrepès i Galícia i Andalusia són les comunitats amb major percentatge d'obesitat. Castella-la Manxa és la comunitat que registra les taxes més altes de sobrepès.

L'estudi també desprèn que tant l'obesitat com el sobrepès augmenten amb l'edat, i que la taxa més alta es registra en el grup de persones de 65 anys o més. D'acord amb aquest informe, el 22% dels espanyols té obesitat, sense diferències entre homes i dones, mentre que el 31,6% de la població presenta sobrepès, amb xifres "significativament majors" en homes.

La doctora Carmen Pérez-Rodrigo, primera signant de l'estudi, indica que "el nivell socioeconòmic i la grandària de l'hàbitat també s'associen significativament amb l'obesitat". Així mateix, "els individus que combinen un major nivell d'activitat física i segueixen un patró alimentari moderadament adequat al patró de dieta mediterrània s'associen amb menor probabilitat de desenvolupar obesitat i factors de risc cardiovascular".

En aquest context, la doctora ha remarcat que "és imprescindible posar en marxa estratègies preventives", així com de tractament de les persones afectades, "que afavoreixin l'adequació dels hàbits alimentaris, l'augment de l'activitat física i la reducció del sedentarisme des d'edats primerenques".

stats