Societat 03/06/2020

Impedeixen entrar a les Balears 68 passatgers durant tot l'estat d'alarma

Aquest dimarts les forces i cossos de seguretat de l'Estat han multat 39 persones a Palma

Ara Balears
2 min
Viatgers dins l'aeroport de Son Sant Joan

PalmaLes forces i cossos de seguretat de l'Estat han impedit l'entrada a les Illes Balears de 68 passatgers als ports i aeroports de l'Arxipèlag durant el període d'estat d'alarma perquè el seu viatge no estava justificat i perquè no complien els requisits establerts per l'estat d'alarma.

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil, gràcies als controls de seguretat que han dut a terme a les terminals aèries i marítimes, han detectat 30 passatgers als aeroports de l'Arxipèlag i 38 als ports de les Illes que no han pogut acreditar el motiu del desplaçament. Tots ells han estat retornats als llocs d'origen. En els trajectes de dins l'Estat, des del passat 15 de maig la Guàrdia Civil efectua els controls a les terminals d'origen per evitar que els viatgers hagin de ser retornats si incompleixen les normes vigents. En aquests casos, se'ls impedeix l'embarcament.

Mentrestant, respecte dels viatges internacionals, la Policia Nacional s'encarrega de controlar aquests vols. D'ençà que es va iniciar l'estat d'alarma, els agents han impedit l'entrada a Mallorca de 15 passatgers procedents de l'estranger perquè no estava justificat el seu viatge. Tots ells han estat retornats des de l'aeroport de Son Sant Joan al país d'origen.

A més, la Guàrdia Civil ha denegat l'embarcament de dues persones a l'aeroport de Palma perquè els trajectes no estaven justificats. Una pretenia viatjar a Barcelona i l'altra, a Eivissa. Els agents també han estès acta per desobediència aquesta setmana a l'aeroport de Menorca a un passatger que es disposava a volar des de Maó fins a Barcelona sense motiu justificat. Al port de Ciutadella tres persones més han estat denunciades pel mateix motiu.

Delegació de govern a les Illes Balears també ha informat, a través d'un comunicat, que les forces i cossos de seguretat de l'Estat, en coordinació amb les policies locals de l'Arxipèlag, han identificat aquest dimarts més de 400 persones i gairebé 300 vehicles en els diferents controls fets a les carreteres i a altres punts de la via pública. A més, han detallat en el comunicat que la Policia Local de Palma va aixecar 39 actes administratives per desobediència per incompliment de les restriccions establertes en el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel coronavirus.

stats