Societat 10/09/2020

Les Balears disposaran de 100 militars per rastrejar els contactes de coronavirus a partir d'aquest divendres

L'equip inclou un psicòleg, personal sanitari i personal militar amb formació específica

Ara Balears
1 min
Els rastrejadors detecten 6 contatges per malalt de coronavirus a les Balears

Palma100 militars de l'Exèrcit espanyol ajudaran a rastrejar els contactes estrets dels casos positius de coronavirus a les Illes Balears. Aquests efectius arriben després de la petició del Govern balear del 29 d'agost, quan va sol·licitar a l'executiu espanyol més rastrejadors per ajudar a combatre la segona onada de coronavirus a l'Arxipèlag.

L'equip militar de rastrejadors està format per 88 efectius de la Comandància General de les Balears, onze de l'Exèrcit de l'Aire i un de l'estació naval de l'armada. Amb la incorporació d'aquests nous efectius, que ajudaran en les tasques de rastreig a partir d'aquest divendres, les Balears tindran una ràtio d'un rastrejador per a cada 3.500 habitants, una xifra que s'acosta a la recomanació de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) d'un rastrejador per a cada 5.000. Aquest augment de recursos permetrà continuar amb la tasca de recerca de casos positius, enfortir la prevenció i tractar d'evitar l'increment de contagis de covid-19.

La Comandància General de Balears, ha creat una Unitat de Vigilància Epidemiològica, com a cèl·lula de coordinació i enllaç amb la Comunitat Autònoma, que disposa de tres seccions de Vigilància Epidemiològica, on s'integra un psicòleg, personal sanitari i personal militar amb formació específica.

stats