Societat 06/11/2020

Les Balears potencien l'equip de rescat amb nou material d'espeleologia

Disposarà de quatre genèfons per facilitar els salvaments dins les coves

Ara Balears
1 min
Guillem Mulet i Isabel Castro durant l'acte d'entrega del material

PalmaL'equip d'espeleologia de les Illes Balears ja disposa de material nou per als rescats i els incidents de persones accidentades o desaparegudes dins coves. Davant l'apogeu d'activitats relacionades amb el medi natural i el consegüent augment del nombre d'accidents i de situacions perilloses que requereixen la intervenció d'equips especialitzats en rescats, l'Executiu balear ha decidit reforçar aquest servei.

El Govern ha entregat quatre genèfons -un sistema de comunicació amb fil de gran fiabilitat, que no requereix bateries ni tampoc es veu afectat per la humitat, i que garanteix la comunicació entre l'operatiu de rescat i l'exterior en cas d'incidents dins les coves- a la Federació Balear d'Espeleologia amb l'objectiu de facilitar les tasques de rescat dels serveis d'emergències.

La consellera d'Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, ha destacat l'alta qualificació d'aquest equip i ha agraït la seva implicació i disponibilitat davant possibles actuacions d'emergència en aquests entorns.

Aquest material específic d'espeleologia s'afegeix al que es va cedir l'any passat a la Federació per a aquesta finalitat, un lot compost per material divers com cordes, politges, mosquetons, lliteres, frontals... Segons ha detallat el Govern en un comunicat, en total s'han invertit 12.286 euros en la compra d'aquest material indispensable per a la intervenció en accidents o rescats.

stats