Meteorologia
Societat 02/04/2024

Les Balears podrien fregar els 30 graus el primer cap de setmana d'abril

Les temperatures en aquesta època de l'any haurien d'estar entre els 8 i 9 graus, en el cas de les mínimes, i els 18 i 19 en les màximes

ARA Balears
2 min
Un dia d'estiu a una platja de les Balears.

PalmaLa primera setmana d'abril a les Balears es presenta amb un temps estable, amb cels buidats o poc nuvolosos i temperatures que aniran en ascens fins a situar-se prop dels 30 graus aquest cap de setmana. Segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) i ha recollit Europa Press, les temperatures en aquesta època de l'any haurien d'estar entre els 8 i 9 graus, en el cas de les mínimes, i entre 18 i 19 graus, les màximes. D'aquesta manera, de mitjana, durant la setmana, es poden registrar valors d'entre 3 i 4 graus per damunt de l'habitual.

Per a aquest dimarts s'espera un cel poc nuvolós, tot i que a l'horabaixa podria haver-hi núvols mig-alts. Les temperatures pujaran fins als 19 o 20 graus, mentre que el vent, que en aquests moments, bufa fluix, de ponent, canviarà a component sud.

Pel que fa al dimecres, començarà amb niguls alts, però durant el matí el cel tendirà a buidar-se, tot i que no es descarta algun banc de boira matinal a l'illa. Els termòmetres continuaran en ascens i s'assoliran valors d'entre 22 i 25 graus, mentre que hi haurà vent fluix d'oest i sud-est. El dijous, continuarà el cel poc ennigulat, amb alguna broma matinal o bancs de boira. Les temperatures mínimes variaran entre els 7 i els 14 graus, però les màximes es mantindran semblants a la jornada anterior, tot i que el vent fluix del sud podria fer que es presentessin diferències entre el nord, on podrien ser més altes, i el sud.

Quant al divendres, el cel també es mantindrà poc nuvolós amb algun banc de boira matinal, així com canvis en les temperatures, encara que aquest dia el vent bufarà de l'est i el sud-est, per la qual cosa podria afectar les temperatures en el ponent de l'illa, que oscil·laran entre els 20 i els 25 graus.

Finalment, dissabte i diumenge persistirà el cel poc nuvolós amb un augment dels núvols alts a la tarda, però poc rellevant. El vent moderat de l'est i el sud-est farà que les temperatures augmentin i es puguin registrar valors d'entre 22 i 29 graus, de màximes, i 10 i 17, de mínimes.

stats