Societat 22/04/2019

Balears deu 29 milions d'euros al sector de la tecnologia sanitària

Segons l'Observatori de Deute de Fenin, tarda una mitjana de 113 dies a pagar les factures

Ara Balears
1 min
BALEARS, ENTRE LES SIS COMUNITATS MÉS RESTRICTIVES
 Balears és una de les comunitats més restrictives en l’aplicació del decret estatal que limita l’accés a la sanitat pública de les persones sense papers. Just Castella-la Manxa és més dura que Balears. Al marge d’aquestes sis comunitats restrictives, la resta ha cercat camins per atendre tothom, tot i el decret del govern de Mariano Rajoy.

PalmaEl deute de les Balears amb el sector de tecnologia sanitària se situa en 29 milions d'euros. A més, el Govern tarda uns 113 dies de mitjana a realitzar els pagaments.

El deute global de totes les comunitats amb aquest sector és, segons l'Observatori de Deute de Fenin, de 775 milions d'euros, tot i que en el seu conjunt es destaca que han disminuït un 16% les factures pendents respecte del tancament de l'exercici anterior (suposa 148 milions d'euros menys).

Pel que fa al temps mitjà de pagament dels tres primers mesos de l'any 2019 si es comparen amb els tres primers de l'any passat, s'han mantingut gairebé igual. Abans eren 76 dies i ara 75.

Cap de les comunitats no supera els 180 dies com a termini mitjà de pagament, tot i que hi ha autonomies situades entres els 120 i els 180 dies de mitjana, com són València i Múrcia.

El cas de les Balears està dins el grup d'entre 60 i 120 dies, juntament amb Castella-la Manxa, Cantàbria, Aragó, Extremadura, Canàries, Ceuta i Melilla.

Les comunitats més bones pagadores són la Rioja, Castella i Lleó, Astúries, Madrid, Navarra, País Basc, Andalusia i Galícia, ja que estan per davall dels dos mesos de mitjana per fer els pagaments.

stats