Societat 11/05/2022

Les Balears lluiran aquest estiu 30 banderes blaves, una menys que el 2021

En tot l'Estat, se n'han obtingut un total de 621

ARA Balears
1 min
Bandera blava a la platja del Dolç.

Les platges i els ports esportius de les Balears lluiran aquest estiu 30 banderes blaves, una menys que el 2021, quan n'hi va haver 31, segons ha comunicat aquest dimecres la Secretaria d'Estat de Turisme.

Respecte de la variació del 2021, Eivissa perd tres banderes blaves a les platges de Benirràs, Cala Llonga i Santa Eulària, però Mallorca en recupera dues a Cala Barques i Cala Molins (Pollença). A més, les Illes sumen dues banderes blaves al Club Nàutic Cala Gamba, a Palma, i al Club Nàutic de Portocristo, a Manacor, segons recull Europa Press.

621 banderes a Espanya

En l'àmbit estatal, Espanya ha obtingut un total de 621 banderes blaves (621 platges, 103 ports esportius i 5 embarcacions turístiques) que onejaran a partir de juny, 16 més que l'any passat, i el País Valencià és la regió líder en nombre de platges amb aquesta distinció.

D'aquesta manera, les platges espanyoles, que enguany han aconseguit sis banderes blaves més, mantenen el lideratge a escala mundial que van aconseguir el 1994, ja que acumulen el 15% del total dels guardons,seguides per Grècia i Turquia. Pel que fa als ports esportius, que enguany s'incrementen en set, Espanya és el tercer país amb més banderes, per darrere d'Holanda i França.

El secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés, ha assenyalat que Espanya té "les platges de millor qualitat i millor preparades" per poder acollir turistes i ha destacat que aquest serà un al·licient per atreure els visitants.

stats