Societat 05/06/2020

Les Balears tindran lliure circulació entre illes a partir de dilluns

Les freqüències aèries i marítimes aniran incrementant en funció de la demanda

Catalina Riera
1 min
Un avió a l'aeroport de Son Sant Joan

PalmaA partir d'aquest dilluns hi haurà lliure circulació entre Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, ja que "la fase 3 del pla de desconfinament permet els desplaçaments entre diferents illes sense cap mena de restricció". Així ho ha afirmat aquest divendres el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, després de la reunió mantinguda amb la secretària general de Transports i Mobilitat del Ministeri de Mobilitat, María José Rallo del Olmo.

Pel que fa a les freqüències tant aèries com marítimes, Pons ha explicat que "s'aniran incrementant progressivament". De fet, ha apuntat que la companyia Air Nostrum encara està valorant si "augmentarà les freqüències a partir d'aquest dilluns", tot i que segurament el creixement "anirà en funció de la demanda dels ciutadans"

"Això és una passa cap endavant amb relació a la nova normalitat", ha dit el conseller, qui ha recordat que el Govern mantindrà "els controls sanitaris als ports i aeroports mentre duri l'estat d'alarma". Així mateix, les Illes Balears han estat "l'únic territori d'Espanya, juntament amb les Canàries, on s'han fet aquest tipus de controls sanitaris", ha remarcat.

Quant a la connectivitat entre Eivissa i Formentera, Pons ha recordat que fins ara hi havia 9 freqüències, 3 de diàries i 6 de vaixells que transportaven mercaderies. Però a partir de dilluns n'hi haurà "18 entre el transport exclusiu de passatgers i mixta" .

stats