Societat 20/08/2020

Balears va ser la comunitat on més gelat es va consumir l'estiu passat

De mitjana, la ingesta d'aquest dolç ha augmentat un 5,8% al conjunt de l'Estat

Ara Balears
1 min
La botiga de Ice Wave al carrer del sindicat de Palma

PalmaBalears lidera el llistat de comunitats amb major consum de gelat per habitant entre el juny del 2019 i el maig del 2020, amb 4,3 quilos per persona. La segueixen Canàries, Castella-la Manxa, el País Valencià, Andalusia i Catalunya, segons dades del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

Pel que fa al conjunt de l'Estat, s'ha registrat un augment d'un 5,8% en comparació amb el mateix període de l'any passat. Entre el juny de l'any passat i aquest mes de maig, les llars del territori espanyol han gastat un total de 529,28 milions d'euros en la compra de gelat. Com a conseqüència, el preu mitjà per quilo va augmentar un 2,1%. D'acord amb aquestes dades, cada espanyol va consumir 3,16 quilos de gelat en 12 mesos, 0,20 quilos més que l'any anterior.

En el cas de les Balears, s'ha registrat un augment del consum de gelat d'un 18,25%, també un dels més elevats de l'Estat. En total, s'han consumit 4,4 milions de quilos de gelat durant aquest període, que suposen una despesa de 16 milions d'euros.

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació assenyala que "el consum de gelats per part de les llars és molt cíclic i té el període més intens durant les èpoques més càlides". Mentre que el juliol registra el 20,8% del volum adquirit durant aquests mesos, l'agost n'aglutina el 17,7%.

Pel que fa a la manera, d'adquirir aquest producte, el Ministeri especifica que sis de cada deu quilos, és a dir un 60,7%, es varen comprar al supermercat. En canvi, una quarta part del volum es va obtenir a les tendes, xifra que suposa un 24,9% del total.

stats