Societat 21/04/2020

L'Autoritat Portuària de Balears no cobrarà taxes d'ocupació ni d'activitat fins que acabi l'estat d'alarma

Està aprovant un pla per als concessionaris que tinguin dificultats per pagar les liquidacions pendents

Ara Balears
1 min
Creuers a la Bahia de Palma

PalmaL'Autoritat Portuària de Balears (APB) ha suspès temporalment el cobrament de les taxes d'ocupació i d'activitat de tots els seus concessionaris i autoritzats. Aquesta mesura va dirigida especialment a aquells negocis que no poden treballar, com ara els bars i restaurants que ocupaven la zona de domini públic amb taules i cadires destinades a les terrasses. L'APB es compromet a mantenir aquesta mesura fins que acabi l'estat d'alarma i es pugui reprendre l'activitat, segons indica l'entitat en una nota.

L'APB recorda que actualment "les taxes s'abonen per avançat, però l'entitat encara no ha liquidat cap quantitat o taxa corresponent a l'exercici del 2020 en concepte d'ocupació i activitat" i destaca que "cap concessionari o autoritzat ha abonat encara cap import per aquest concepte".

Per altra banda, exposa que està aprovant "un pla de pagament per a aquells concessionaris que tinguin dificultat per pagar les liquidacions pendents i anteriors a l'estat d'alarma". L'entitat adopta aquestes mesures per als cinc ports d'interès general que gestiona amb l'objectiu d'ajudar a "pal·liar la difícil situació" per la qual passen els seus concessionaris i autoritzats.

L'entitat recorda que aquestes mesures se sumaran a les indicacions que el govern espanyol pugui adoptar per impulsar el sector portuari davant la crisi sanitària.

stats