Societat 26/02/2020

L'Autoritat Portuària accepta la moratòria de creuers a Palma fins al 2022

No es concediran noves escales a la capital balear fins que no hi hagi un acord entre el Govern i les navilieres

Ara Balears
2 min
Megacreuers, una nova passa cap a la massificació

PalmaEl Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària (APB) ha acceptat aquest dimecres la moratòria en la concessió d'escales a creuers a Palma fins al 2022, segons ha avançat IB3 i ha pogut confirmar l'ARA Balears. L'APB respon així a la demanda que va anunciar aquest dimarts el Govern balear sobre la suspensió de reserves de vaixells al port de Palma a partir de l'1 de gener de 2022.

Fins ara, expliquen fonts internes de l'APB, cada petició d'escala que feia una naviliera es confirmava automàticament. Amb aquesta mesura, s'estableix que cada reserva necessita una confirmació expressa, amb la finalitat que es compleixin tots els requisits establerts pel Govern i les navilieres. Com que encara no s'ha arribat a cap acord entre ambdues parts, les concessions queden automàticament anul·lades fins que quedin establertes les condicions.

Es preveu que l'acord entre el Govern i empreses de creuers inclogui el màxim nombre d'escales de vaixells els mesos de més activitat i que limiti el volum de creueristes per jornada amb l'objectiu d'evitar la massificació. S'espera que la proposta estigui acabada en uns mesos i que, a més, inclogui criteris mediambientals per als vaixells.

El president de l'APB, Joan Gual de Torrella, ha afirmat aquesta setmana en una entrevista amb IB3 que els creuers no són la seva "prioritat". Les previsions indiquen que el 2020 coincidiran al port de Palma un màxim de dos creuers per dia la major part dels dies. Gual de Torrella va especificar que els dies de l'any en què es registren les puntes de sis i set creuers és perquè quatre són de petita eslora. Tot i això, reconeix que cal "racionalitzar els horaris en què els turistes baixen a terra i, si no és suficient, racionalitzar el nombre total de creueristes que arriben a la destinació".

stats