Societat 25/01/2023

Les ministres Díaz i Montero assistiran a l'entrega de les restes d'Aurora Picornell als familiars

L'acte institucional d'homenatge a les Roges del Molinar es trasllada al Conservatori a causa de la previsió de pluges

1 min
Les restes d'Aurora Picornell i les Roges del Molinar s'identificaren el mes d'octubre passat a Son Coletes.

PalmaLes ministres Irene Montero i Yolanda Díaz assistiran dissabte a l'acte de lliurament de les restes de les Roges del Molinar als seus familiars, segons ha informat la Conselleria de Memòria Democràtica. A causa de la previsió de pluges, l'homenatge serà finalment a les 12 del migdia al Conservatori Superior de Música i no al passeig del Born del Molinar, com es va fer saber en un principi.

El Govern traslladarà les restes de les germanes Antònia i Maria Pascual Flaquer, i sa mare, Catalina Flaquer Pascual, a Capdepera, poble d'on eren originàries. L'acte d'homenatge està previst per a les 16 h al cementeri gabellí. Si les pluges continuen, serà al teatre del poble. Les restes d'Aurora Picornell i de Belarmina González, originària de Palencia i de qui no es coneixen els familiars, seran enterrades al cementeri de Palma.

Va ser pel mes d'octubre passat quan es trobaren i s'identificaren les restes de les Roges del Molinar al cementeri de Son Coletes de Manacor. La ploma estilogràfica que aparegué a la fossa va ser determinant per identificar Aurora Picornell, la més destacada de les Roges del Molinar. Totes elles varen ser executades la nit dels Reis de l'any 1937.

stats