Societat 17/08/2020

Augmenten un 35% els pacients de covid-19 a les Illes

Aquest cap de setmana la xifra total de persones ateses pel Servei de Salut s'ha elevat a 2.623

Ara Balears
2 min
Una infermera en una UCI del Clínic durant la crisi del covid-19.

PalmaLa xifra de pacients atesos per coronavirus a les Illes Balears continua en augment i durant aquest cap de setmana se n'ha registrat un increment d'un 35% respecte de les xifres recollides la setmana passada. Divendres, la Conselleria de Salut va informar que a l'Arxipèlag hi havia 1.982 persones en seguiment per coronavirus i pacients amb infecció superada, mentre que aquest dilluns la xifra total s'eleva a 2.623.

Aquestes dades inclouen tots els casos actius de coronavirus a les Illes, que, actualment, són 1.467 i també els casos de persones amb infecció superada que encara requereixen atenció sanitària, tot i haver donat negatiu en la prova PCR.

Per altra banda, també s'ha registrat un augment en el nombre de persones hospitalitzades a l'Arxipelag. Segons ha informat la Conselleria de Salut, aquest dilluns 133 persones estan hospitalitzades per coronavirus, mentre que divendres el nombre de pacients que requerien atenció hospitalària era de 114. Pel que fa als pacients que es troben en unitats de cures intensives, també se n'ha registrat un petit increment, ja que divendres el total de persones ingressades a l'UCI era de 17 i aquest dilluns Salut ha informat que són 21 els pacients que ingressats a les unitats de cures intensives.

L'augment més gran registrat aquest cap de setmana pel que fa als pacients atesos pel Servei de Salut són les persones que reben atenció per part del servei d’atenció primària al seu domicili. Divendres el Govern balear informà que 1.714 persones estaven aïllades als seus domicilis, on rebien atenció del personal sanitari, mentre que aquest dilluns són 2.235 els pacients que requereixen atenció sanitària.

270 casos nous de covid-19 a les Illes

La Conselleria de Salut ha informat aquest dilluns que durant el cap de setmana s'han detectat un total de 270 casos de covid-19 a les Balears i que 312 persones han superat la malaltia en aquests dos dies. Segons el comunicat, en total a les Illes s'han contagiat 4.555 persones i se n'han curat 2.857 d'ençà que va començar la pandèmia.

A més, des de la Conselleria asseguren que no ha mort cap persona més a causa del virus i, per tant, la xifra es manté en 231 morts. Aquestes dades fan que a les Illes en aquests moments hi hagi 1.467 casos actius de covid-19, 42 menys que divendres passat.

stats