Societat 28/12/2020

Augmenten les connexions i els serveis dels busos del TIB a la zona de Ponent de Mallorca

La xarxa de vehicles disposarà d'una flota sostenible i 100% nova

Ara Balears
2 min
Un autobús TIB a l'estació intermodal de Palma. / ARXIU

PalmaLa nova xarxa de busos del TIB, que entra en funcionament aquest gener, incrementarà les connexions a la zona de Ponent de Mallorca. La Conselleria de Mobilitat i Habitatge ha destacat que amb l'entrada en funcionament del nou TIB s'augmenta la qualitat del servei i les freqüències. A més, la xarxa disposarà d'una flota sostenible i 100% nova.

El Govern ha exposat que s'incrementa el servei i es milloren les connexions directes entre els diferents nuclis de la zona de Ponent i Palma. Els usuaris de Peguera disposen de connexió directa amb Palma sense passar per Santa Ponça amb pujada i baixada al bulevard de Peguera. D'altra banda, amb la línia del Capdellà i Calvià, a Palma, es crea una connexió directa amb Palmanova i Son Caliu, a través de noves parades a la carretera Ma-1C.

La línia que enllaça el Toro i Son Ferrer amb Palma ofereix 13 expedicions. També augmenta l'oferta de les connexions urbanes amb la resta de nuclis del municipi de Calvià amb un bus cada 50 minuts. Pel que fa a Palmanova i Magaluf, disposen d'una línia directa per autopista cap a Palma, sense circular per la carretera vella d'Andratx ni pel passeig Marítim de Palma. A més, a la zona oest de Palmanova es crea una nova parada a l'altura del carrer Germans Montcada, amb dues noves línies que connectaran amb el Toro – Son Ferrer i Santa Ponça – Costa de la Calma – Galatzó - Son Bugadelles – Calvià – es Capdellà.

Mobilitat ha apuntat que els usuaris de Costa d'en Blanes, Portals Nous, Bendinat i Cas Català disposaran d'una freqüència més alta a l'hora punta (cada 50' en lloc de 60') i més directa per arribar a Palma. Per la seva banda, a la Costa de la Calma s'incrementa el nombre diari d'expedicions cap a Palma, ja que es passa de 3 a 12 i es crea una connexió directa amb Palmanova i Son Caliu. També disposa d'una nova línia de connexió directa amb Peguera i Andratx.

La línia d'Estellencs i Esporles a Palma augmenta el servei els caps de setmana, mentre que la zona de Ponent tindrà 50 busos de GNC i 5 híbrids elèctrics. D'aquests 55 vehicles, 20 són de 18 metres, de manera que així s'adapta la capacitat dels busos a la demanda prevista de cada línia. A més, totes les línies d'Andratx i Calvià tindran busos de pis semibaix o baix.

stats