Societat 19/11/2020

Augmenta un 58% la recollida de residus voluminosos a Palma des del 2015

Emaya sancionarà amb multes de fins a 3.000 els ciutadans que incompleixin la normativa

Ara Balears
2 min
Emaya va recollir 7.741 tones de residus voluminosos l'any 2019.

PalmaEl president d'Emaya, Ramon Perpinyà, ha presentat aquest dijous la nova campanya sobre el bon ús del sistema de recollida de trastos que es desplegarà en diversos formats a partir d'avui mateix. L'empresa municipal ha destacat que, des del 2015, any en què el servei de recollida es va posar en marxa, s'ha incrementat un 58% la quantitat de residus voluminosos recollits. Perpinyà ha recordat que les multes per incomplir la normativa pot implicar sancions de fins a 3000 euros: "Sancionarem amb més intensitat a partir d'ara", afirma el president de l'empresa municipal.

L'Ajuntament ha exposat que fa cinc anys a Palma se'n recolliren 4.884 tones, mentre que el 2019 varen ser 7.741. Segons ha assenyalat Cort, es tracta d'una pujada "molt elevada, i més tenint en compte que la producció de residus sòlids urbans està gairebé estabilitzada i només ha pujat en el mateix període un 3%".

El Consistori ha explicat que el servei de recollida de trastos assignat a cada zona de Palma es va posar en marxa el mes de desembre del 2015. Anteriorment, existia un servei domiciliari que només recollia un 36% dels residus voluminosos que es produïen, i la resta eren abocats al carrer, segons ha recalcat Cort. Amb el nou canvi, els serveis programats passen a recollir el 75% dels trastos, de manera que s'ha reduït l'incivisme d'un 65% a un 25%, segons ha assenyalat l'Ajuntament, que ha apuntat que els costos de recollida també baixen de manera considerable, de 433 euros per tona de 2015 als 331 euros actuals.

Cartell de la nova campanya de recollida de residus.

Amb el lema 'Trastos, el dia que toca, a l'hora que toca', la nova campanya posa l'èmfasi en la necessitat que tots els ciutadans respectin el dia de recollida que toca a cada barri de Ciutat, així com l'horari, de 20 a 22 h, per treure els residus voluminosos. Per difondre la campanya, Cort ha elaborat una imatge i un vídeo, que es difondran a través de diferents elements i suports físics i digitals i es pot consultar a la web https://www.emaya.es/ca/residus-i-neteja-urbana/residus/recollida-voluminosos/.

stats