Societat 22/06/2020

La inscripció a les proves de català de l'Escola Oficial d'Idiomes augmenta un 74,8 %

La pujada de sol·licituds, d'un 31,7% ha estat generalitzada en les diferents llengües, excepte per als exàmens d'àrab, italià i rus

Ara Balears
1 min
Per què aprenem idiomes?

PalmaUn total de 3.141 persones, un 31,7% més, s'han inscrit a la convocatòria de la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca per a les proves de llengües estrangeres de matrícula lliure de les Escoles Oficials d'Idiomes que es faran el pròxims mesos de setembre i octubre, segons ha informat l'agència Efe. L'augment respecte de la matrícula del curs passat s'ha experimentat en gairebé totes les llengües. Tan sols baixen mínimament els inscrits a les proves d'àrab (-4), italià (-8) i rus (-7). D'altra banda, el major increment d'inscrits s'ha produït en les proves dels diferents nivells de català, un 74,8%, amb 1.292 matriculats, segons ha informat el departament autonòmic en un comunicat.

La pujada també s'ha registrat en anglès, amb 1.424 apuntats i un 13,2% d'augment; alemany, amb 159 inscrits, un 19,5% més; espanyol, amb 19 matrícules en les proves, i francès amb 10 sol·licituds més que el curs passat.

Per illes, a Mallorca s'han inscrit a les proves 2.384 alumnes; a Menorca, 370; a Eivissa, 379, i a Formentera, 8. El nombre d'aspirants ha pujat a totes les illes excepte a Formentera, que ha baixat en 4 inscrits. L'increment més important el registra Mallorca, amb 592 nous inscrits.

L'estat d'alarma provocat pel covid-19 ha retardat la celebració d'aquestes proves, que en aquesta convocatòria, en la seva modalitat ordinària, es faran el setembre, i en l'extraordinària, l'octubre.

stats