Societat 09/07/2021

Les associacions veïnals de Palma giren l'esquena a l'exclusió social dels migrants

La Federació d'Associacions de Veïns i la Plataforma de la Immigració demanen garantir la seva vacunació contra el covid-19

ARA Balears
1 min
Les associacions veïnals de Palma uneixen forces contra el racisme.

PalmaLes associacions veïnals de Palma han girat l'esquena a la discriminació social dels migrants. La Federació d'Associacions de Veïns i la Plataforma de la Immigració han reclamat aquest divendres que es desenvolupin polítiques per garantir la plena integració del col·lectiu. "Cal combatre l'exclusió, la xenofòbia i el racisme", han reivindicat. A més, han demanat que s'asseguri la seva vacunació contra el covid-19, segons ha informat Europa Press.

En la reunió que han mantingut aquest divendres les dues entitats, han posat de manifest també "les dificultats de molts de migrants sense documentació per empadronar-se de forma àgil". Per aquest motiu, han demanat que s'agilitzi "molt més" el procés d'empadronament, perquè consideren que és "clau perquè puguin rebre atenció sanitària".

Des de la federació de veïns han recordat que aquestes persones "d'escassa visibilitat" viuen en moltes ocasions "amuntegades per les dificultats d'accedir a un habitatge". Això, han dit, augmenta la seva situació "d'extrema pobresa" i les converteix en un "blanc fàcil pel virus, augmentant les possibilitats de mutacions i contagis".

En la mateixa línia, han demanat que s'universalitzi la vacunació "com a única forma per sortir de la pandèmia". Han considerat, en aquest sentit, que "Palma i els barris del voltant són els més vulnerables al virus" per la "major concentració de pobresa". La Federació ha plantejat també la creació d'espais per apropar els nouvinguts al conjunt veïnal.

Finalment, han agraït la participació de la Plataforma de la Immigració i de la Plataforma per la Defensa de la Sanitat Pública. "La unió d'organitzacions socials és la millor manera d'aconseguir que les necessitats dels immigrants s'incloguin a l'agenda ciutadana i veïnal".

stats