Societat 07/08/2018

Siloé ha ajudat més de 150 persones que pateixen de sida

Durant 24 anys, l'associació ha lluitat per donar una resposta a aquesta necessitat social

Toni Crespí
1 min
La consellera Patrícia Gómez ha visitat la residència de l'associació.

PalmaD'ençà de l'any 1994, l'associació Siloé fa feina per donar resposta a una necessitat social. L'objectiu principal és que persones afectades per la sida tinguin una residència per viure amb totes les garanties i morir d'una manera digna. Durant aquests 24 anys, l'associació ha oferit el seu servei, ha ajudat prop de 150 malalts i ha acompanyat a la mort 114 persones.

Siloé dispsoa de dues residències per donar assistència a les 15 persones que actualment estan integrades al programa. Una d'elles es troba al municipi de Santa Eugènia i l'altre, al centre de Palma.

Segons la directora general de l'associació, Mar Garcia, la majoria dels malalts tenen problemes de salut mental a causa de la droga o la mateixa malaltia. La directora ha explicat que compten amb 19 treballadors entre personal directiu, tècnics sociosanitaris i cuiners.

Tant la residència de Santa Eugènia com el pis tutelat de Palma ofereixen assistència les 24 hores del dia durant els 365 dies de l'any. Ofereixen una atenció especialitzada i professional a totes les persones amb sida que, per la seva situació, necessitin ajuda per millorar la seva qualitat de vida.

Aquest dimarts a migdia, la consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha visitat les instal·lacions de la residència de Santa Eugènia. La consellera ha compartit uns minuts amb tots els pacients i ha manifestat que, "com a infermera que som, em feia molta il·lusió conèixer aquests testimonis amb una història de vida complicada i complexa. L'assistència que reben per part de tots aquests professionals fa que puguin tenir una vida més normal".

stats