Societat 18/02/2023

L'Assemblea Ciutadana pel Clima aprova demanar que es limiti l'entrada de persones i vehicles a Mallorca

S'han aprovat 56 propostes, 32 de les quals han rebut més del 90% del suport per part dels participants

ARA Balears
2 min
Els participants a la jornada de l'Assemblea Ciutadana pel Clima de Mallorca

PalmaL'Assemblea Ciutadana pel Clima de Mallorca ha aprovat demanar que es limiti l'entrada de persones i vehicles a l'illa. Així ho han comunicat en una nota de premsa en la qual han explicat que en la jornada d'aquest dissabte, la darrera de les cinc sessions que formen l'Assemblea, s'han aprovat 56 propostes, 32 de les quals han rebut més del 90% del suport per part dels participants.

En aquest sentit, entre les propostes esmentades que han obtingut aquest consens, es troben les relacionades amb la limitació de l'entrada de visitants i vehicles a l'illa, la limitació de creuers i el potenciament del transport públic limitant l'ús del privat.

Pel que fa a la resta de propostes, es preveu que es puguin presentar el 27 de febrer a la Universitat de les Illes Balears.

Les 60 persones que han participat en l'Assemblea han cercat i debatut solucions durant quatre mesos per a la qüestió sobre què s'ha de fer a Mallorca abans del 2030 per afrontar l'emergència climàtica de manera efectiva i socialment justa. Així, les cinc sessions han tingut lloc, des de novembre fins a febrer, a Palma, Inca, Pollença, Sineu i Calvià.

Segons han detallat a la nota de premsa, la selecció de les 60 persones participants s'ha fet sota criteris d'edat, sexe, municipi, nivell d'estudis i nivell de renda. Es varen enviar 10.000 cartes aleatòries convidant la ciutadania a participar-hi i el procés final de selecció es va fer amb el suport de l'entitat europea Sortition Foundation.

Ara, els participants s'han constituït en associació per tal de poder fer un seguiment de la posada en pràctica de les propostes per part de les institucions.

"Sigau valents amb les propostes que nosaltres ens hem compromès a aplicar", ha expressat la consellera de Presidència del Govern, Mercedes Garrido, durant la trobada.

stats