Residus
Societat 04/10/2022

Els empresaris d'ASIMA, farts d'abocaments, reclamen una solució urgent

Asseguren que les autoritats són conscients del problema, però no fan res per resoldre'l

ARA Balears
1 min
Enderrocs al Polígon de Son Castelló

PalmaL'Associació d'Industrials de Mallorca (ASIMA) ha denunciat a través de les seves xarxes socials un nou abocament d'enderrocs a Son Castelló i ha denunciat que és una situació "recurrent i preocupant" i que no reben cap ajuda ni resposta de les autoritats per evitar-los. L'Associació ha explicat a l'ARA Balears que aquests abocaments i l'abandó de cotxes, barques o electrodomèstics és continu i suposen un problema ja no només per als empresaris, sinó també per a tota la gent que passa cada dia per les zones industrials de l'illa.

En aquest sentit, ASIMA ha remarcat que s'han reunit en diverses ocasions tant amb l'Ajuntament de Palma com amb Emaya, però que la resposta ha estat sempre la mateixa i no ha duit cap canvi ni millora de la situació. Des de l'associació denuncien que els responsables de controlar aquests abocaments els asseguren que "són conscients del problema", però que no poden controlar i vigilar les 24 hores del dia el que fa cada un dels residents a les Balears i si tira correcta o incorrectament els enderrocs o vehicles o fems a solar abandonats dels polígons industrials de l'Arxipèlag.

A més, denuncien que les competències de cada administració fan que en algunes ocasions "ni ells mateixos sàpiguen de qui és responsabilitat retirar un cotxe o una barca abandonada" i que els dificulta també el procés de denúncia i reclamació per tal d'evitar que les zones industrials estiguin plenes d'abocaments, fems o vehicles abandonats.

L'Associació d'Industrials de Mallorca ha explicat que fan servir les xarxes socials com a altaveu per evitar que aquest problema que els afecta tant quedi a l'oblit i intentar que els responsables de cuidar aquestes zones "actuïn i s'acabin aquests abocaments".

stats