Societat 04/03/2020

Ascendeixen a cinc els casos de coronavirus a Mallorca

Dos joves, que havien viatjat recentment a Itàlia, han donat positiu a les proves

Ara Balears
2 min
Imatge de l'Hospital Comarcal d'Inca.

PalmaEls casos de coronavirus a Mallorca s'han elevat a cinc, segons ha informat la Conselleria de Sanitat i Consum en un comunicat. Es tracta de dos joves, que havien viatjat recentment Bèrgam, al nord d'Itàlia. Quan varen començar a notar símptomes que podrien estar relacionats amb el virus es varen posar en contacte amb el 061, que va activar el protocol.

Després d'un primer positiu a l'Hospital Comarcal d'Inca, enviaran les mostres al Centre Nacional de Microbiologia de l’Institut de Salut Carlos III on es confirmarà o descartarà definitivament la infecció. A més, des de la Conselleria han assegurat que la situació a les àrees d’urgències i d’hospitalització dels hospitals de les Illes Balears és de normalitat.

Aquests són els casos quart i cinquè de coronavirus a les Illes Balears. El 8 de febrer se'n va detectar el primer cas quan un home d'origen britànic i resident a Marratxí donà positiu. En aquest moment ja està donat d'alta. El segon ha estat el d'una dona que va ingressar a Son Espases divendres passat. Precisament, arran del segon cas detectat, la Direcció General de Salut Pública ha posat sota vigilància 13 persones que varen estar en contacte amb ella. El tercer cas es va detectar aquest mateix dimarts després que una dona que havia viatjat a Torí, Itàlia, donàs positiu en coronavirus.

Així mateix, la Conselleria reitera el seu missatge de tranquil·litat i de confiança en la tasca que duen a terme els professionals de la salut i remarquen la feina coordinada que estan fent amb el Ministeri de Sanitat.

La primera víctima mortal

La primera víctima mortal del coronavirus a l'Estat va ser un home ingressat a l'hospital Arnau de Vilanova de València, que va ser hospitalitzat amb una pneumònia greu i d'origen desconegut. Segons ha confirmat la consellera de Sanitat del País Valencià, Ana Barceló, el pacient va morir el 13 de febrer, fa més de 20 dies, però no ha estat fins després del decés que s'ha fet una segona anàlisi de la càrrega vírica i s'ha descobert que la causa de les complicacions va ser el nou coronavirus.

stats