Societat 27/04/2022

Arxivada la causa contra Fernando Roig per haver prestat 1,4 milions a Carlos Fabra

S'investigava si l'empresari hauria ajudat l'expolític a no pagar la multa a la qual va ser condemnat el 2013 per diversos delictes fiscals

Ara
2 min
Fernando Roig (centre) ha anunciat que el Vila-real no rebrà més diners públics / DOMENECH / EFE

ValènciaEl jutjat d'instrucció número 4 de Castelló ha arxivat els càrrecs contra l'empresari Fernando Roig, president del Grup Pamesa i propietari del Vila-real CF, el seu fill Fernando Roig Nogueroles, i l'home de confiança de tots dos, Miguel Pérez Ferrer, que estaven sent investigats per haver ajudat l'expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, a ocultar el seu patrimoni i així no pagar la multa d'1,4 milions que se li va imposar el 2013 per diversos delictes fiscals.

En concret, Roig havia sigut imputat per la concessió entre 2010 i 2014 de diversos préstecs a l'exlíder del Partit Popular per un valor total d’1,4 milions. Per aquests fets, la Fiscalia Anticorrupció havia demanat per a l'empresari una pena de quatre anys de presó.

La magistrada ha arxivat les diligències que afectaven Fernando Roig, Fernando Roig Nogueroles i Miguel Pérez Ferrer per no apreciar indicis dels delictes de frustració de l'execució de la condemna ni de suborn en relació amb els diners que van prestar a Fabra. Tampoc observa cap indici que acrediti un nexe entre els préstecs i els contractes de publicitat signats entre el Vila-real CF i l'entitat Aeroport de Castelló que presidia l'exdirigent del PP.

Tot i l'arxivament dels càrrecs que afectaven els tres empresaris, la causa continua oberta contra Carlos Fabra, que podria ser jutjat pels delictes d'insolvència punible, frustració de l'execució, blanqueig de capitals i suborn. La investigació també afecta la dona del polític, dos dels seus fills, un gendre i dos empresaris més.

En aquest sentit, la resolució de la jutge dona per conclosa la fase d'instrucció i emplaça la Fiscalia i les altres acusacions a sol·licitar en el termini de deu dies l'obertura de judici oral, l'arxivament del procediment o, excepcionalment, la pràctica de diligències complementàries. 

stats