Societat 10/11/2018

Artà participa en la trobada de Recuperando, en contra de la immatriculació de béns per l'Església

La regidora de Patrimoni del municipi mallorquí, Aina Comas, ha explicat el cas de les murades de Sant Salvador

Maria Llull
2 min
La regidora de Patrimoni d'Artà, Aina Comas, durant la seva intervenció a Saragossa.

PalmaLa regidora de Patrimoni de l'Ajuntament d'Artà, Aina Comas, ha participat aquest dissabte en una trobada estatal de càrrecs electes organitzada per la coordinadora Recuperando, per a la recuperació dels béns immatriculats per l'Església catòlica. Comas ha explicat el cas de les murades de Sant Salvador.

El Jutjat de Primera Instància donà la raó a l’Església l'any passat i considerà provat que eren de la seva propietat. Però l’Audiència revocà la resolució aquest juny i declarà que tant les murades com els patis interiors del recinte, identificats en els plànols aportats amb l’escrit de la demanda, són propietat de l’Ajuntament d’Artà.

"L'Església ha duit aquest cas al Suprem i, pel que sabem, ja han assignat el jutge que l'ha de revisar i decidir si s'admet a tràmit", ha explicat Comas. "Si s'ha de dur a judici, l'hi durem. Hem decidit que continuarem fins al final", ha afegit.

Una qüestió d'Estat

El portaveu d'Europa Laica, Juanjo Picó, considera que la problemàtica de les immatriculacions és "una qüestió d'Estat, i no un tema en contra de l'Església". "Parlam d'un patrimoni públic que s'ha deixat de banda i l'Estat ha d'assumir la seva responsabilitat", ha comentat.

Malgrat que a la trobada hi han participat 40 persones d'onze comunitats autònomes, Picó considera "que hi ha poca voluntat política" d'arreglar aquesta situació. "S'està estudiant la possible inconstitucionalitat de les immatriculacions", ha sentenciat.

En la trobada, s'han aprovat resolucions que fan referència al fet que cal mobilitzar les institucions més enllà dels aspectes jurídics. Una de les propostes és que "els càrrecs públics incloguin en els programes per a les properes eleccions l'objectiu d'identificar els béns immatriculats", ha indicat Picó.

stats