Successos
Societat 28/12/2023

Localitzen en 24 hores 10 pasteres amb 171 migrants a les Balears

Totes les embarcacions han estat albirades al mig de la mar

ARA Balears
2 min
Una pastera en aigües de Cabrera

PalmaUn total de 10 pasteres han arribat a les Balears en 24 hores amb 171 migrants, tots en aparent bon estat de salut. Totes les embarcacions han estat albirades al mig de la mar. La primera pastera ha arribat a les 21.40 h del 25 de desembre. S'han rescatat un total de 21 persones al sud-est de Cabrera. Hi han intervingut el Servei Marítim Provincial de la Guàrdia Civil a Cabrera i l'embarcació Libertas de Salvament Marítim (Sasemar Libertas).

A les 5 h d'aquest dimarts 26 de desembre s'han rescatat un total de 16 persones, a una milla del sud-est de Cabrera. Hi han intervingut la Guàrdia Civil Cabrera i la Sasemar Libertas. A les 07.55 h s'han rescatat 22 persones al sud de l'illa de Mallorca. Hi han intervingut Servei Marítim de la Guàrdia Civil i Salvament Marítim.

A més, a les 09.45 h s'han recollit també 13 persones, localitzades al sud-est de l'illa de Formentera. Hi han intervingut el Grup GEAS d'Eivissa i Salvament Marítim. A les 14.30 h han estat localitzades nou persones a la línia de costa a Cala Santanyí. En l'operatiu hi han participat operatius de Seguretat Ciutadana.

Hores més tard, a les 16.15 h, s'han rescatat un total de 23 persones en aigües de l'illa de Cabrera, al sud-est. Han intervingut el Servei Marítim Provincial i Salvament Marítim.

Una hora més tard, s'han trobat un total de 14 persones a la mar, a l'est de l'illa de Cabrera. Han participat en el rescat l'operatiu Servei Marítim Provincial i Salvament Marítim.

A les 18.30 h, 38 persones que viatjaven en dues pasteres localitzades al sud-est de l'illa de Cabrera han estat rescatades també. Hi ha intervingut Salvament Marítim. La darrera pastera ha estat localitzada dues hores més tard a la mateixa zona i hi viatjaven 15 persones.

stats