Societat
Societat 27/09/2023

L'arquitecte de Sóller defensa una estructura nova per al teatre Defensora

El batle afirma que es farà tot el que sigui necessari per aixecar l'edifici

2 min
Part enfonsada del teatre Defensora

PalmaSóller ha acollit aquest dimecres un ple extraordinari sobre l'enfonsament del teatre Defensora, el passat 5 de setembre. L'arquitecte municipal, Gabriel Buades, s'ha manifestat a favor d'obviar l'estructura actual i fer una estructura nova per a tot l'edifici. L'expert considera que, atès que ha passat, la seva aposta seria tenir un edifici modern amb estructura nova mantenint els elements patrimonials que es puguin conservar, com les façanes, la balconada, part de l'escenari o les grades, entre d'altres. "Jo com a tècnic a escala estructural no em fii del que ha quedat, a nosaltres ens ha sorprès la part de l'edifici que ha col·lapsat perquè no s'hi havia actuat per res. Hem encarregat un peritatge a un expert en estructures perquè ens pugui dir què ha passat".

L'arquitecte ha explicat que dues hores després de l'enfonsament ja hi havia tècnics d'una empresa especialitzada per reforçar la paret del carrer Reial i s'ha encarregat un projecte per treure els elements inestables i els enderrocs. La idea és que en 15 dies estigui totalment estabilitzat i d'aquí a finals d'any valorar què es pot salvar o no. "Això és molt rellevant per a la continuïtat del projecte, per poder decidir si es poden reforçar alguns elements i si són útils o no".

El ple s'ha fet a petició dels partits de l'oposició, que han fet intervencions crítiques sobre la gestió de tot el procés de rehabilitació de l'edifici i han exigit els recursos necessaris per protegir i aixecar el Defensora, a més de reclamar un gran pacte conjunt de tots els grups per tirar endavant el projecte.

El batle, Miquel Nadal, ha afirmat que "òbviament aixecarem el teatre Defensora" i ha recordat que abans que l'edifici caigués ja s'havien iniciat contactes per impulsar el projecte.

stats