Societat 30/08/2021

Armengol llança un missatge de "tranquil·litat i confiança" sobre la gestió de l'accident del ferri i diu que va ser una "situació terrible"

La presidenta del Govern ha participat en una reunió per analitzar el succés, que va deixar 25 persones ferides

ARA Balears
2 min
Mitjans de comunicació davant del ferri 'San Gwann'.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha llançat un missatge de "tranquil·litat i confiança" perquè els protocols i treballs que s'estan seguint a Eivissa arran de l'accident del ferri, que va deixar 25 persones ferides després que xocàs amb l'illot dels Malvins, "s'estan fent bé i la planificació s'està seguint". Armengol, que ha participat en una reunió per analitzar l'accident, ha agraït "el gran esforç" que es va fer a l'hora de rescatar els ocupants del ferri i ha remarcat la "magnífica organització" que hi ha hagut entre les institucions implicades, segons ha informat Europa Press.

La presidenta ha qualificat el succés com "una situació absolutament terrible" i ha assegurat que des de l'Executiu estan fent un seguiment dels ferits, especialment del nin de 10 anys que està ingressat a l'UCI de Son Espases, i les seves famílies. Cal recordar que també hi ha un home de 41 anys i una dona de 31 anys ingressats a planta a Can Misses. Respecte de la reunió, Armengol ha remarcat que els participants han valorat la rapidesa de l'actuació alhora que se seguien tots els protocols.

Sobre les peticions formulades des d'institucions com el Consell de Formentera per reduir freqüències marítimes, la presidenta ha assenyalat que són conscients d'aquesta preocupació i, per això, ja es treballa en mesures amb les navilieres per garantir la seguretat als ports. També ha explicat que des del Govern vigilen els efectes mediambientals del trànsit marítim i així, de manera consensuada, no ha descartat adoptar mesures sobre aquest tema.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, durant la reunió.

Per part seva, el capità marítim, Luis Gascón, ha explicat que el ferri duia a bord unes 15 tones de combustible i els treballs per extreure'l es completaran entre aquest dilluns i dimarts. "El moment més delicat és l'extracció del vaixell, que està embarrancat en unes pedres, i l'operació s'ha de fer amb bon temps, amb calma i amb mitjans suficients", ha dit.

El capità ha reiterat que han de mantenir "prudència" a l'hora de referir-se a les causes de l'accident, sense descartar conseqüències penals per als responsables. Des de la naviliera FRS han agraït l'"estreta col·laboració" dels efectius implicats en el rescat dels ocupants i han explicat que la companyia té 150 anys d'història i que aquest és el primer accident d'aquest tipus que han registrat.

stats