Societat 30/10/2021

Armengol agraeix la "gran feina de protecció" als encarregats dels controls covid-19 de ports i aeroports

L'operatiu deixarà de funcionar aquest diumenge després d'haver controlat prop de 825.000 trànsits

ARA Balears
1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, parlant amb un operari dels controls sanitaris a l'aeroport de Son Sant Joan.

PalmaLa presidenta de les Illes, Francina Armengol, ha visitat avui dematí els controls sanitaris de l'aeroport de Son Sant Joan per agrair la seva feina "impecable." Armengol ha lloat la "important labor" com una protecció per a la ciutadania a totes les persones que han fet possible aquest control sanitari als ports i als aeroports de les Balears.

La presidenta ha destacat "l'actitud receptiva i pedagògica de totes les persones implicades", ja que considera que ha estat una de les mesures més rellevants de la Comunitat en la lluita contra la pandèmia. Aquests controls per Armengol tenien dues funcions cabdals: "garantir la seguretat de la ciutadania i mostrar les Illes com una comunitat segura."

Aquest diumenge a mitjanit, els controls deixaran de funcionar després de començar a fer-ho el 5 de desembre de 2020. Gairebé 11 mesos després, la presidenta ha assenyalat que les Illes han estat l'únic territori que ha fet efectius aquest tipus de control amb personal públic. Alhora, també ha evidenciat que la seva retirada és "una bona notícia perquè significa que la situació sanitària està millor".

Un cop acabat, aquest operatiu de control contra el Covid-19 haurà tingut un cost aproximat de 8,3 milions d'euros durant els 11 mesos de funcionament. Durant aquest temps, s'han fet 824.614 controls a ports i aeroports i s'han detectat 308 tests d'antígens positius. Això suposa que s'han tallat 1.540 cadenes de contagi.

stats