Successos
Societat 07/09/2023

ARCA exigeix una restauració urgent i completa del teatre Defensora de Sóller

L'enfonsament de l'immoble complica encara més una rehabilitació que s'allarga en el temps

Ara Balears
1 min
Teatre Defensora enfonsat

PalmaL'entitat de defensa patrimonial ARCA ha emès un comunicat en què recorda que fa més de dues legislatures que demana a totes les administracions la implicació en la restauració del teatre Defensora de Sóller, enfonsat aquesta setmana. A més, no descarta plantejar accions més concretes en tenir informació més concreta del que ha succeït.

Per l'entitat, una vegada més es demostra que és molt important conservar i mantenir amb partides adequades tot el patrimoni històric, amb molt més motiu si es tracta d’administracions públiques. A parer d'ARCA, en espera dels informes tècnics que pertoquin, sembla que aquí no hi ha hagut aquest seguiment i, a més a més, l’immoble ha estat sotmès a les tensions de l'inusual temporal d’aquests dies.

ARCA recorda que fa tres legislatures que ha posat el focus en la necessitat de protegir el patrimoni industrial de Sóller i ha apuntat que el teatre forma part d'un conjunt en el qual també s'integren la Fàbrica Nova i l’Escorxador municipal, igualment mancats d’intervenció i de restauració.

El teatre Defensora, en concret, és un exemple únic a les Balears i del qual en queden pocs a l'estat espanyol, d’arquitectura civil industrial de finals del s. XIX. 

stats