Societat 20/08/2018

Apareixen a Palmanova adhesius dirigits als turistes demanant-los que, si volen fer 'balconing', en facin al seu país

N'hi ha a fanals, senyals de trànsit i mobiliari urbà

Ara Balears
1 min
Imatge d'un dels adhesius aferrats al mobiliari.

PalmaLa zona turística de Palmanova, a Calvià, ha aparegut coberta d’adhesius dirigits als turistes en què es pot llegir: “Stop balconing, bota i mor al teu propi país”. Els adhesius estan col·locats a fanals, senyals de trànsit i mobiliari urbà. Segons l’Ajuntament, suposen una infracció greu de l’ordenança municipal de publicitat, i l’autor podria ser sancionat amb una multa d’entre 600 i 6.000 euros.

Es tracta d'un missatge similar al que utilitza l'organització juvenil independentista Arran a Barcelona, tot i que en el seu cas s'animava els turistes a botar per les balconades, assegurant que era divertit i que solucionava qüestions com la gentrificació i els problemes veïnals.

140.000 euros per vigilar i protegir Punta Balena

Com va informar l'ARA Balears, l'Ajuntament de Calvià ha destinat 140.000 euros a vigilar i protegir Punta Balena. Enguany, la xifra de víctimes mortals per ‘balconing’ s’eleva a sis, tot i que ja se n’han registrat fins a 13 casos. El 95% dels casos dels accidents mortals són a causa de l’alcohol i un 30%, per culpa de les drogues. El cost sanitari és de 30.000 euros el pacient.

stats