Societat 22/07/2021

Antoni Juaneda deixa la política després de 25 anys de trajectòria

Recentment, havia demanat la dimissió de la batlessa de Ciutadella per les macrobotellades de Sant Joan

Iván Martín
2 min
Antoni Juaneda en una imatge d'arxiu a la seva etapa com a delegat de l'Estat a Menorca.

CiutadellaPer fi hi ha hagut una dimissió a l'Ajuntament de Ciutadella, tot i que no ha tingut relació amb les aglomeracions i macrobotellades de la setmana de Sant Joan, que han desembocat en un augment descontrolat de contagis de covid-19. Es tracta del portaveu i cap de llista a les passades eleccions de l'any 2019 del Partit Popular a Ciutadella. Antoni Juaneda oficialitzarà aquest dijous en el ple la seva renúncia com a regidor del consistori, i ho fa per motius personals i laborals i per "cert esgotament" després d'una dilatada carrera política que l'ha duit a conèixer les administracions públiques més rellevants de les Balears.

Juaneda creu que ha arribat el moment de deixar de banda la política, una professió que "absorbeix molt" i que ara ja no és una prioritat, com fa temps: "És una feina que a mi m'agrada molt, m'ha donat molt i m'ha permès conèixer gent extraordinària, però cal il·lusió i tal vegada ara no és el millor moment". Diu que la decisió l'ha meditada al llarg dels darrers tres mesos i que té ganes de continuar amb el seu treball a l'Agència Tributària i amb una de les seves grans aficions, la gastronomia.

El buit que deixa Juaneda al grup municipal del PP és important, tot i que els companys d'aventura política en aquesta darrera etapa "m'han agraït l'esforç". Considera que a les pròximes eleccions hi ha una oportunitat de canvi "perquè l'equip de govern s'ha desgastat i ha fet coses malament", però ara toca centrar-se a descansar, sobretot dels comentaris, molts d'ells injustos, que ha rebut el líder dels conservadors a la capital de Ponent: "A vegades em sorprèn com gent que no em coneix de res s'atreveix a jutjar-me. Segurament és el pitjor de la política, però té moltes altres coses bones".

Juaneda demanà la setmana passada la dimissió de la batlessa de Ciutadella, Joana Gomila, per les macrobotellades i aglomeracions que hi va haver la setmana de Sant Joan i que han estat l'origen de l'increment de contagis per coronavirus. "No té cap relació la petició amb la meva decisió", reconeix Juaneda, que explica com la batlessa li va telefonar de seguida que va entrar l'escrit de renúncia a la institució: "Vam parlar de manera cordial i vam conversar agradablement una estona. La política local és la més allunyada dels posicionaments generalistes, però al mateix temps és difícil perquè hi ha un component de proximitat".

A més de l'experiència a l'Ajuntament de Ciutadella com a membre de l'oposició, Antoni Juaneda exercí de vicepresident i conseller de Turisme i Medi Ambient del Consell de Menorca. També fou diputat i director general de Relacions amb el Parlament, així com delegat de l'Estat a Menorca.

stats