Societat 24/07/2021

Els antitaurins reclamen una "Mallorca sense tortura" abans de la correguda de toros d'Inca

Dia 30 de juliol es farà el primer espectacle taurí a Mallorca després que el Tribunal Constitucional declaràs nuls alguns articles de la Llei de regulació d'aquesta activitat a les Illes

ARA Balears
1 min
Desenes d'antitaurins a la plaça de Cort.

Palma“Volem una Mallorca sense sang ni tortura”. Així ho ha defensat la coordinadora d'AnimaNaturalis a Illes Balears, Eliana Guerreño, en la concentració convocada per a aquest dissabte a la plaça de Cort de Palma. Acompanyada de desenes de persones, també ha denunciat que “la tauromàquia tracta de dir què és cultura i què representa el sentiment dels mallorquins i les mallorquines. Però ningú va trobar a faltar la matança de bous quan varen ser suspeses durant la pandèmia”. Aquesta concentració, organitzada pel col·lectiu animalista AnimaNaturalis i l'associació veterinària Avatma, és per protestar contra la correguda de bous que està programada per al pròxim 30 de juliol a Inca. Serà la primera correguda de bous que es fa a les Illes Balears després que el Tribunal Constitucional declaràs nuls diversos articles de la Llei de regulació de les corregudes de toros i de protecció dels animals a les Illes.

Segons dades oficials del Ministeri de Cultura i del sector taurí analitzades per l'associació veterinària Avatma, el 2018 –darrer any “normal” de la indústria taurina– es va viure una caiguda del 58,4% dels festejos en plaça respecte del 2007 i del 2,1% respecte del 2017. “No és només una opinió dels animalistes, són les mateixes dades d'assistència les que ho demostren: la tauromàquia no representa ningú. I, malgrat tot, continuam mantenint aquests espectacles macabres amb doblers públics”, afegeix Guerreño. En la concentració, els assistents duien pancartes amb missatges com "Això és violència", "Això és crueltat" i "Això és dolor".

stats