Mesa Educació
Societat 03/03/2023

ANPE diu que firmarà l'acord, però adverteix que no bastarà "per desenfadar" el professorat

El sindicat ha assenyalat que la proposta recull més del 90% de les inquietuds que varen traslladar els 4.547 docents enquestats

ARA Balears
1 min
Roda de premsa del sindicat, ANPE

PalmaEl sindicat ANPE ha avançat aquest divendres que signarà l'Acord marc d'Educació, encara que ha advertit que no servirà "per desenfadar els professors". En una nota de premsa, l'organització sindical ha explicat que, després d'analitzar la proposta en una reunió d'urgència, subscriurà l'acord "amb la finalitat d'aprovar les millores recollides en els docents de l'escola pública".

"La negociació de la carrera professional amb la possibilitat de revisió a l'alça, la rebaixa lectiva en dos cursos, els nous permisos incorporats, les millores en les condicions laborals, els grups de substitució ràpida, la rebaixa de les taxes selectives i la convocatòria anual d'oposicions per illes ens porten a donar suport a aquest acord en un exercici de responsabilitat", han explicat. Encara així, ANPE ha alertat que el professorat continuarà "disgustat" per "com ha estat tractat durant la legislatura". El sindicat ha assenyalat que la proposta recull més del 90% de les inquietuds que varen traslladar els 4.547 docents enquestats.

"Som conscients del moment polític i de l'interès autonòmic actual, però no podem desaprofitar l'ocasió per recollir aquests progressos, malgrat que arribin tard", ha afirmat el president d'ANPE, Víctor Villatoro. Entre les millores, Villatoro ha destacat la rebaixa lectiva, que beneficiarà tant el professorat d'Infantil com de Primària, i que repercutirà a l'aula.

stats