Societat 23/01/2021

El 45% dels animals exòtics atesos pel COFIB el 2020 varen ser espècies invasores

La majoria varen ser tortugues de Florida, aus psitàcides i conills

Ara Balears
1 min
Tortuga de Florida

PalmaDurant l'any 2020 els centres del Consorci per a la Recuperació de Fauna de les Illes Balears (COFIB) varen atendre 253 exemplars d'animals exòtics i un 45% d'aquests varen ser espècies invasores, segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient en un comunicat. La majoria dels animals atesos varen ser tortugues de Florida, aus psitàcides i conills.

Aquests centres també s'encarreguen de l'acollida dels animals, tant d'aquells dels quals les persones ja no es poden fer càrrec com dels que són decomissats o s'han escapat. Així, l'any passat a Mallorca varen entrar en aquests centres 194 animals: 66 tortugues de Florida, 31 aus com lloros, cacatues, guacamais i periquitos; 27 conills, 9 aus de falconeria i en menor mesura fures, nimfes, pitons reials, saures i dragons barbuts. Més de la meitat, 109, han estat trobats i 51 d'ells, abandonats.

A Menorca es varen registrar 51 entrades, 40 de les quals corresponen a tortugues de Florida, seguides d'agapornis, ànecs, una tortuga de caixa i un degú, els dos darrers abandonats. A l'illa durant els darrers anys s'ha elevat el nombre d'avisos per la presència d'ànneres híbrides, per això des del COFIB fan una crida per evitar l'alimentació d'aquest tipus d'animals.

Per últim, a Eivissa hi han entrat 8 exemplars: 5 espècies d'aus, entre les quals es troba una cacatua i una cotorreta; 2 espècies de rèptils, entre ells un exemplar de caiman que va arribar mort; i un conill d'Índies que va comparèixer al medi natural. Cap de les espècies ingressades a Eivissa estan catalogades com a invasores.

stats