Societat 14/01/2021

Els controls sanitaris als aeroports i ports de les Illes s'amplien a tots els viatgers espanyols

Fins ara les comunitats d'Andalusia, Canàries i Ceuta estaven exemptes de presentar una prova de coronavirus negativa perquè la seva incidència estava per sota dels 150 casos

Ara Balears
1 min
Imatge d'uns dels primers passatgers de la Península que han passat el control sanitari a l'Aeroport de Palma.

PalmaEl Govern de les Balears estendrà a partir d'aquest divendres els controls d'entrada als ports i aeroports a tots els passatgers espanyols que arribin a les Illes. Així, segons ha informat l'agència Efe, a partir d'ara els viatgers que arribin d'Andalusia, Canàries i Ceuta també hauran de dur una prova negativa de covid-19 per poder viatjar a l'Arxipèlag.

L'ampliació d'aquests controls es deu que les dues comunitats i la ciutat autònoma, que fins ara estaven excloses d'aquestes proves, han superat recentment la incidència acumulada de covid-19 en els darrers 14 dies de 150 casos per cada 100.000 habitants que es va establir com a límit.

D'ençà del 20 de desembre, les Balears exigeixen una prova negativa de coronavirus feta 72 hores abans del viatge. En cas que no s'aporti la prova diagnòstica, se'n fa una d'antígens a l'arribada. Del 20 de desembre fins al 5 de gener el Govern va fer controls als ports i aeroports a 49.431 passatgers estatals, uns 6.500 dels quals eren residents.

Del total de passatgers, 22.259 es varen fer un test d'antígens a l'arribada, 16.742 varen presentar una prova negativa feta tres dies abans de l'arribada, 555 varen fer quarantena i 2.229 varen anar just després de la seva arribada a un punt Covid Exprés a fer-se una PCR.

stats